Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Επιστολή στήριξης στον ηθοποιό από την Κάρλα Μπρούνι

Ο 74χρονος ηθοποιός έχει κατηγορηθεί από τουλάχιστον 12 γυναίκες για βιασμό ή και παρενόχληση

Σε ανοιχτή επιστολή τους, τρεις επώνυμες ηθοποιοί και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και η Κάρλα Μπρούνι, δήλωσαν πως στηρίζουν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός κατηγορείται ξανά για σεξουαλική παρενόχληση και η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί, μαζί με την Βρετανίδα ηθοποιό Σαρλότ Ράμπλινγκ, αλλά και την ηθοποιό Καρόλ Μπουκέ, αναφέρουν πως ο Ντεπαρτιέ είναι θύμα ενός «χειμάρρου μίσους».

Ο 74χρονος ηθοποιός έχει κατηγορηθεί από τουλάχιστον 12 γυναίκες για βιασμό ή και παρενόχληση, με τις ηθοποιούς να αναφέρουν στην επιστολή πως «δεν μπορούμε πλέον να παραμένουμε σιωπηλές μπροστά στο λιντσάρισμα που αντιμετωπίζει».

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro και αναφέρει επίσης πως ο Ντεπαρντιέ «δέχθηκε επίθεση σε πείσμα του τεκμηρίου αθωότητας από το οποίο θα είχε ωφεληθεί, όπως όλοι οι άλλοι, αν δεν ήταν ο γίγαντας του κινηματογράφου που είναι».

Στην επιστολή αναφέρουν επίσης ότι «όταν οι άνθρωποι επιτίθενται στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ με αυτόν τον τρόπο, επιτίθενται στην τέχνη. Η Γαλλία του χρωστάει τόσα πολλά. Ο κινηματογράφος και το θέατρο δεν κάνουν χωρίς τη μοναδική και εξαιρετική προσωπικότητά του. Κανείς δεν μπορεί να σβήσει το ανεξίτηλο αποτύπωμα του έργου του στην εποχή μας».

Την περασμένη εβδομάδα ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι ο Ντεπαρντιέ έγινε στόχος «ανθρωποκυνηγητού», ενώ η οικογένειά του έκανε λόγο για «πρωτοφανή συνωμοσία». Η τοποθέτηση του Μακρόν προκάλεσε αντιδράσεις ακτιβιστών που έκαναν λόγο για «προσβολή για όλες τις γυναίκες-θύματα σεξουαλικής βίας».

Η υπουργός Πολιτισμού Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ δήλωσε ότι από τον Ντεπαρντιέ ενδέχεται να αφαιρεθεί το βραβείο του εθνικού τάγματος της λεγεώνας της τιμής.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)
Η ερώτηση για την κίνηση της Αθήνας, το κοινό και η απόφαση του παίκτη που άφησε τον Αρναούτογλου με το στόμα ανοιχτό
Πρωτοφανής επιλογή παίκτη στον «Εκατομμυριούχο» - Δεν άκουσε το κοινό (VIDEO)