Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Μαϊμού» λογιστές εξαπάτησαν δυο γυναίκες στην Χίο – Πήραν πάνω από 8.000 ευρώ

Σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απάτη και παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα

Δυο απάτες με θύματα γυναίκες κατοίκους της Χίου και δράστες «μαϊμού» λογιστές που κατάφεραν να τους αρπάξουν περισσότερα από 8.000 ευρώ εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας μετά από πολύμηνες έρευνες. Σε βάρος των δραστών των δυο περιπτώσεων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απάτη και παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα, που υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Στην πρώτη περίπτωση, πριν από εννέα μήνες, ένας άγνωστος που συστήθηκε ως υπάλληλος λογιστικού γραφείου επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια Ελληνίδα και την έπεισε ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων από εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας! Έτσι, κατάφερε να της αποσπάσει τα στοιχεία του e-banking της και να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς της, από τους οποίους μετέφερε 590 ευρώ σε άλλους. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν δυο Έλληνες καθώς, τα χρήματα μεταφέρθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του ενός με διαδικτυακή μεταφορά από την ηλεκτρονική διεύθυνση του δεύτερου, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με το θύμα έγινε από σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού «αχυρανθρώπου».

Η δεύτερη απάτη έγινε πριν από τρεις μήνες και ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους μια Ελληνίδα και ένας Αρμένιος. Σύμφωνα με την έρευνα, ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, μέχρι στιγμής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την γυναίκα παριστάνοντας τον υπάλληλο λογιστικού γραφείου και, με το πρόσχημα ότι είναι δικαιούχος του επιδόματος market pass, κατάφερε να την πείσει να καταθέσει σε δύο διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς το συνολικό ποσό των 7.801,91 ευρώ. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που μεταφέρθηκαν τα χρήματα ανήκουν στους ταυτοποιημένους δράστες, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με το θύμα έγινε από συνδέσεις δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν