Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανάβυσσος: Πώς έγινε η αρπαγή του 29χρονου προγραμματιστή

Έναν Γολγοθά πέρασε ο 29χρονος προγραμματιστής ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής έξω από το σπίτι ενός φίλου του στην περιοχή της Αναβύσσου, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε εικόνες που παρουσιάζει το protothema.gr φαίνονται τα δραματικά λεπτά μετά την απελευθέρωση του. 
Ο νεαρός βαδίζει προς το βενζινάδικο  με μονωτική ταινία στα χέρια, την οποία έχει κόψει για να απελευθερωθεί, ενώ τα ρούχα του είναι λερωμένα από όσα πέρασε στα χέρια των δύο κακοποιών.

29xronos_anavissos_2

Πιο συγκεκριμένα, ο 29χρονος μόλις είχε καταφέρει να σπάσει τα δεσμά με τα οποία τον έδεσαν οι δύο απαγωγείς και να κατευθυνθεί πεζός σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στο 44ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αναβύσσου, στα Καλύβια. Φαίνεται από τις φωτογραφίες να έχει μονωτική ταινία και στον λαιμό ενώ στο πρόσωπό του διακρίνεται η δυσφορία από τη χλωρίνη με την οποία τον ψέκασαν οι απαγωγείς αφήνοντάς τον ημιλιπόθυμο μέσα στο αυτοκίνητό του.

Είναι λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, και το θύμα φαίνεται να μιλά στο κινητό του προκειμένου να ειδοποιήσει τη μητέρα του για τις στιγμές τρόμου που έζησε. Νωρίτερα, αφού κατάφερε να βγει από το μαύρο ΙΧ Smart του, το οποίο οδηγούσε ένας εκ των δραστών, είχε προσεγγίσει ένα σπίτι στην περιοχή της Αναβύσσου ζητώντας βοήθεια από τους ιδιοκτήτες.

Το χρονικό της αρπαγής 

Νωρίτερα, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για την αρπαγή και ληστεία σε βάρος του 29χρονου προγραμματιστή υπολογιστών στην Ανάβυσσο. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., όλα συνέβησαν όταν ο 29χρονος βρισκόταν έξω από το σπίτι ενός φίλου του. Τότε, τουλάχιστον δύο δράστες, τον προσέγγισαν και, με το πρόσχημα ότι θα διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο, τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν.

Στη συνέχεια επιβίβασαν τον 29χρονο στο αυτοκίνητό του στη θέση του συνοδηγού με έναν εκ των δραστών να επιβιβάζεται ως οδηγός του ίδιου οχήματος και τον έτερο δράστη να επιβιβάζεται σε άλλο αυτοκίνητο που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και να ακολουθεί. Οι δράστες μετέφεραν το θύμα σε δασώδη περιοχή, τον αποβίβασαν από το όχημα του και τον μετέφεραν στο πορτ-μπαγκάζ του έτερου αυτοκινήτου.

Ακολούθως, αφού κινήθηκαν για μικρή απόσταση με τα οχήματα, τα ακινητοποίησαν και με χρήση σωματικής βίας και απειλές του αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά της οικίας-γραφείου του, κάρτες τραπεζών των οποίων τον εξανάγκασαν να τους αναφέρει τους κωδικούς PIN, ενώ επίσης τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων κινητού του, όπου διατηρεί ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Αφού απέκτησαν πρόσβαση πραγματοποίησαν δυο μεταφορές κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Έπειτα, αφού επιβίβασαν εκ νέου τον 29χρονο στο αυτοκίνητό του, έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, καθώς και τον ίδιο στο τιμόνι του αυτοκινήτου, ψέκασαν με χλωρίνη το εσωτερικό του οχήματος και τον παθόντα στο πρόσωπο και στα ρούχα και αποχώρησαν αφού πρώτα του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το σπίτι του.

Μετά από αρκετή ώρα, ο 29χρονος κατάφερε να σπάσει τα δεσμά του και να αποδεσμευθεί από τις μονωτικές ταινίες και περπατώντας κατάφερε να προσεγγίσει περίπου στις 21.40 ένα σπίτι στην περιοχής του Σαρωνικού και στη συνέχεια ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στο 44ο χιλιόμετρο της Λ. Αναβύσσου, όπου με την βοήθεια υπαλλήλου ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν καθώς και την μητέρα του.

Επίσης, το θύμα ενημέρωσε την μητέρα του ότι οι δράστες που τον είχαν απάγει ενδέχεται να μεταβούν για να διαρρήξουν το σπίτι του στους Αμπελόκηπους. Η μητέρα του με τη σειρά της ενημέρωσε την Άμεση Δράση για το συμβάν, καθώς και για την επικείμενη άφιξη των δραστών στην οικία του γιου της με σκοπό τη διάρρηξη. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης άμεσα μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν έναν Μολδαβό 25 ετών τον οποίο και συνέλαβαν. Κατά την σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο από τους Αστυνομικούς της Ομάδα Ζ’ και την καταδίωξη του συλληφθέντα, έτερος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε δεξιά της πολυκατοικίας και συγκεκριμένα επί της συμβολής των οδών Γεροστάθη και Πιτάνης, ένα αυτοκίνητο λευκού χρώματος με αναμμένη μηχανή στο οποίο επέβαινε οδηγός.

Αφού ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του και την πρόθεση του να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος, ο οδηγός του οχήματος πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα η μάσκα του οχήματος να ακουμπήσει τα πόδια του και να τον ρίξει πάνω σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και κατόπιν στο έδαφος. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό χέρι και να προκληθούν φθορές στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, ενώ ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ