Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αττική: Στα βόρεια προάστια τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Κυρίως σε Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Χαλάνδρι, καθώς και σε Φιλοθέη, Πεύκη, Λυκόβρυση, Μαρούσι

Πάνω από 100 κλήσεις στην Αττική δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, από χθες το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, λόγω της επιδείνωσης του καιρού, που χαρακτηρίστηκε από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Προβλήματα προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων, κυρίως στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Χαλάνδρι, καθώς και Φιλοθέη, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι.

Συνολικά, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 115 κλήσεις για την Περιφέρεια της Αττικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν πτώσεις δέντρων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της προχώρησαν σε περίπου 25 απεγκλωβισμούς πολιτών από ανελκυστήρες, χωρίς ωστόσο να διακινδυνεύσει κάποιος.

Τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής προχώρησαν άμεσα σε ενέργειες, καθώς είχε τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένονταν να εκδηλωθούν τα φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει εκ νέου η Πολιτική Προστασία έπειτα από το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφεση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας
Θα αναφέρει ότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επίδειξη μεταμέλεια και ηθική βελτίωση
Έφεση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας