Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χιόνια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα - Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές (ΦΩΤΟ)

Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του σε περιοχές έξω από τη Θεσσαλονίκη με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Φίλυρο και Χορτιάτη της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη.

Στα «λευκά» ντύθηκε και η Δυτική Μακεδονία. Σήμερα Τετάρτη 10/1 ορισμένες σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές ενώ σε άλλες το κουδούνι θα χτυπήσει με μία ώρα καθυστέρηση.

Στην ΠΕ Κοζάνης και στους δήμους Κοζάνης και Εορδαίας όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στις 9.15. Στα λευκά έχει ντυθεί και το νησί της Σαμοθράκης, όπου επίσης θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

 

Ακόμη, σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι κάτοικοι της Λάρισας από χθες Τρίτη έχουν ξυπνήσει σε χιονισμένο τοπίο καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στα χωριά.

larisa_xionia.jpeg

 

Πού είναι κλειστά τα σχολεία

Λόγω των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το ertnews.gr, θα είναι κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί και Σαμοθράκη ενώ μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν στην Πρέσπα.

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης. Οι καιρικές συνθήκες, με κύριο χαρακτηριστικό τον παγετό και τις χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές, οδήγησαν τους δημάρχους των τεσσάρων δήμων του Έβρου να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον Δήμου Αμυνταίου, με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Ιωάννη Λιάση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μία ώρα αργότερα, θα ξεκινήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Πρεσπών λόγω των καιρικών συνθηκών, σήμερα, με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Στεργίου.

 

Αντιολισθητικές αλυσίδες – Απαγορευτικό απόπλου

Στην Αττική, η Τροχαία χθες διέταξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών, όπου η θερμοκρασία το βράδυ άγγιζε τους -2 βαθμούς.

Σε Χορτιάτη, Πανόραμα και Πεύκα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάζονται και στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχής, Φίλυρο και Χορτιάτη, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Στην Καστοριά και στη Φλώρινα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια. Μέχρι νεοτέρας, θα ισχύει απαγορευτικό σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.

 

Ο καιρός σήμερα

Με κρύο, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο προβλέπεται η σημερινή ημέρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγες χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά και κυρίως στην Εύβοια και στα ημιορεινά.

Το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή, θα βρέξει σε Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Το Σάββατο, μια νέα κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών, θα δώσει την πιο κρύα ημέρα του χειμώνα και ξανά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί ισχυρός παγετός και κάτω από τους -5 βαθμούς Κελσίου το πρωί. Τα φαινόμενα όμως θα είναι λίγα: κάποιες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις. Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, και πολύ πιθανόν άλλες τόσο κρύες ημέρες να μην έρθουν έως το τέλος Γενάρη.

Στην Αττική θα έχουμε σήμερα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Νωρίς το πρωί πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Νωρίς το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά – ημιορεινά (εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ.) με ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως τους 5 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβληματικά αρχιτεκτονικά τοπόσημα στα χρώματα της ΕΕ – Ποιο στην Ελλάδα
Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης εμβληματικά αρχιτεκτονικά τοπόσημα θα φωταγωγηθούν το βράδυ της 8ης προς 9 Μαΐου σε όλες τις χώρες της ΕΕ
Εμβληματικά αρχιτεκτονικά τοπόσημα στα χρώματα της ΕΕ – Ποιο στην Ελλάδα