Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζάκυνθος: Οι βρύσες βγάζουν νερό με… πετρέλαιο – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

«Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς», δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου

Νερό με... πετρέλαιο τρέχει από τις βρύσες στη Ζάκυνθο. Ο δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από χθες Κυριακή στο νησί.

Όπως εξήγησε ο ίδιος «αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ, όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια».

Σχετικά με την κατάσταση στις οικίες των κατοίκων είπε: Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου». «Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε.

Σχετικά με τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δήλωσε: «Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Στασινόπουλου.

 

Μήνυση κατά αγνώστων από τη ΔΕΥΑΖ

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης και επίσης, προχώρησε στη Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.

«Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΖ θεωρεί ότι εισήλθε το πετρέλαιο από τον αγωγό ομβρίων, ο οποίος διαχέεται κάτω από τον αγωγό της ύδρευσης. Επειδή ο αγωγός της ύδρευσης είναι παλιός και έχει διαρροές από κάποια ρωγμή, μπήκε και δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε αυτή τη στιγμή και γι΄αυτό διενεργούμε την ΕΔΕ. Μπορεί να υπήρξε και από αλλού, μπορεί να έγινε και κάτι που δεν το βλέπουμε. Όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα από σημείο που πιθανολογούμε και προς τα πάνω. Δεν υπάρχει πρόβλημα (εργαστηριακά) στη δεξαμενή. Το πρόβληαμ επικεντρώθηκε στο τέλος του δικτύου που σύμφωνα με τους τεχνικούς, το νερό κατέβηκε μετά άρχισε να γυρίζει. Τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η υπηρεσία από τους πολίτες ήταν από το ποτάμι προς την Αγία Τριάδα και όχι το αντίστροφο» δήλωσε χθες σε συνέντευξή τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης.

Πηγές: skai.gr, protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εν αναμονή της απάντησης της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Πρόταση για «κατάπαυση του πυρός 40 ημερών» και απελευθέρωση χιλιάδων παλαιστίνιων φυλακισμένων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση ομήρων
Εν αναμονή της απάντησης της Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα