Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Ζητάμε το αυτονόητο, Δικαιοσύνη» λέει η μητέρα του

Η κατ’έφεση εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου λαμβάνει χώρα από χθες

«Πεντέμισι χρόνια τώρα ζητάμε το αυτονόητο Δικαιοσύνη και τιμωρία. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είδαν αυτό που έκαναν σαν έγκλημα. Τους θεωρώ άκρως επικίνδυνους Αν κάποιος είναι επικίνδυνος σε αυτή την ιστορία δεν ήταν το παιδί μου. Σας εκλιπαρώ για να αποδώσετε δικαιοσύνη», είπε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου. 

Κατηγορούμενοι είναι ο 80χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και  ο 63χρονος μεσίτης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν κριθεί ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και έχουν καταδικαστεί σε ποινή δέκα ετών κάθειρξης ο καθένας.

Στο εδώλιο παρών ήταν κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας μόνο ο μεσίτης, ο οποίος δύο μήνες μετά την καταδίκη του αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, ενώ ο κοσμηματοπώλης, με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση, βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

«Ο γιος μου ήταν ένας μαχητής της ζωής παρά τις δυσκολίες και τον τρόπο που τον αντιμετώπιζε  η κοινωνία», είπε η Ελένη Κωστοπούλου, και μίλησε για τους κατηγορούμενους, που όπως είπε,   δεν άκουσε ούτε ένα συγγνώμη για την πράξη τους.

Η Ελένη Κωστοπούλου απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου είπε «Επειδή ο Ζαχαρίας ήταν ομοφυλόφιλος και ξέρουμε ότι η ελληνική κοινωνία πόσο ομοφοβική και ρατσιστική είναι, δεχόταν επιθέσεις. Το είχε γράψει και αυτό .Αλλά δεν είχε σχέση με τη βία. Όλα αυτά τον έκαναν πιο δυνατό» . Αναφερόμενη στην κρίσιμη ημέρα η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία όπως μαζί την οικογένειά της παρίσταται ως υποστήριξη της κατηγορίας διά των πληρεξουσίων δικηγόρων του Άννυς Παπαρούσου και Κλειούς Παπαπαντολέοντος, εξέφρασε την άποψη ότι  «κάποιος η κάτι τον φόβισε» Αλλά, όπως πρόσθεσε  «η αστυνομία δεν έκανε κανέναν έλεγχο και έτσι δεν μάθαμε ποτέ γιατί μπήκε σε δύο μαγαζιά. Αισθάνομαι ότι σε αυτό το έγκλημα η αστυνομία επειδή είχε συμμετοχή δεν έκανε όλα τα απαιτούμενα. Υπήρχαν τόσες κάμερες γιατί δεν αξιοποιήθηκαν; Γιατί δεν έγινε έρευνα;» διερωτήθηκε .

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αδελφός του θύματος, ο οποίος είπε πως «η αστυνομία ενημέρωσε τη θεία μου ότι ο Ζαχαρίας μπήκε να ληστέψει και σκοτώθηκε. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε γιατί δεν ήταν η αλήθεια. Αν δεν υπήρχαν τα βίντεο δυστυχώς δεν θα μαθαίναμε την αλήθεια».

Στην κατάθεσή της η Αγγελική Σπανού, η οποία ήταν και το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο μίλησε ο Ζακ Κωστόπουλος, είπε:

«Εκείνη την ημέρα μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Ενστικτωδώς εγώ κατάλαβα ότι δεν ήταν καλά. Τον ρώτησα που είναι και μου είπε στην Ομόνοια. Μου είπε «μην κλείσεις το τηλέφωνο». Και εκεί κατάλαβα ότι είχα δίκιο. Τον ρώτησα αν φοβάται ή κινδυνεύει και μου απάντησε ναι μην κλείσεις το τηλέφωνο. Ήξερα ότι λόγω της ομοφυλοφιλίας του είχε δεχθεί  bulling», κατέθεσε η μάρτυρας η οποία , όπως είπε είχε τον Ζακ σαν παιδί της .

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου 2024 με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών.

Πηγή: Naftemporiki

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας