Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα τροχαία κύρια αιτία θανάτου των νέων - Τραγικός ο απολογισμός για το 2023

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων από τροχαία στην χώρα μας καθώς μόνο το 2023 σκοτώθηκαν 614 άνθρωποι

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος στην άσφαλτο. Ακόμη τέσσερις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες τη νύχτα. Τα δύο τροχαία δυστυχήματα έγιναν στη Βούλα και στο κέντρο της Αθήνας. Σοκάρουν οι εικόνες από το διαλυμένο αυτοκίνητο με τους 19χρονους στην παραλιακή. Ο οδηγός σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε με πάνω από 180 χλμ. 

Το αυτοκίνητο κομμένο στα δύο, τα σίδερα και οι λαμαρίνες λιωμένα στην άσφαλτο, αποδεικνύουν την σφοδρότητα της σύγκρουσης που προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο δυο 19χρονων παιδιών και τον βαρύ τραυματισμό ακόμη δύο. 

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 11:00 όταν διερχόμενοι οδηγοί αντίκρισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να προσκρούει αρχικά σε έτερα διερχόμενα οχήματα και στη συνέχεια να παρασύρει πεζούς. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους άτυχους οδηγούς.

Η μητέρα του 19χρονου πολυτραυματία μιλώντας στην ΕΡΤ περιγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά τη σύγκρουση: «Μου είπε ότι απλά έχασε τον έλεγχο, ένιωσε το μπαμ και μετά ξύπνησε και ήταν εκτός, προφανώς λιποθύμησε και βρέθηκε στο πεζοδρόμιο, ξέρω εγώ που βρέθηκε, στον δρόμο και εκεί συνειδητοποίησε γυρνώντας και κοιτάζοντας το αυτοκίνητο που δεν υπήρχε πια και βλέποντας και τα παιδιά τα άλλα, κατάλαβε ότι είχε γίνε το μεγάλο κακό αλλά δεν θυμάται πώς βρέθηκε έξω από το αμάξι».

Τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας

Το δεύτερο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην Ομόνοια.

Η μηχανή διέσχιζε την Πανεπιστημίου όταν στο σημείο που σχηματίζει συμβολή με την Πατησίων εξετράπη της πορείας της για άγνωστους λόγους με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο νεαροί αναβάτες.

ΠΟΥ: Τα τροχαία είναι η κύρια αιτία θανάτου των νέων

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων από τροχαία στην χώρα μας καθώς μόνο το 2023 σκοτώθηκαν 614 άνθρωποι. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΠΟΥ τα τροχαία αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου των παιδιών και των νέων ηλικίας 5-29 ετών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «ήδη συγκροτούνται ομάδες, για να ελέγχουν όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει τους δρόμους της Αττικής σε πίστες για ράλι και οδηγούν σε θάνατο νέα παιδιά. Είναι κρίμα να χάνουμε νέα παιδιά μέσα στου δρόμους. Για αυτό πυκνώνουμε τους ελέγχους μέσα στη νύχτα για να αποτρέψουμε τις παραβάσεις».

Στις βασικές αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων περιλαμβάνονται η υπερβολική ταχύτητα, η κατανάλωση αλκοόλ, η μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης, η χρήση κινητού τηλεφώνου , η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικοί ελιγμοί.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χ.Α. : Κλείνει ο «μαύρος» κύκλος της κρίσης
Την ίδια ώρα η μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα εκτοξεύθηκε στα προ Lehman Brothers επίπεδα, 15 και πλέον χρόνια πίσω
Χ.Α. : Κλείνει ο «μαύρος» κύκλος της κρίσης