Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία: «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχική νόσος»

Έμμεση απάντηση στο κείμενο που θα διαβαστεί σε πιστούς σε εκκλησίες και θα αναφέρεται ως παρέκκλιση η ομοφυλοφιλία και θα ζητάται η στροφή των ομοφυλόφιλων στην Εκκλησία για «θεραπεία»

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε η Εκκλησία με τον πιο επίσημο τρόπο, μετά και τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Παράλληλα σήμερα, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος τοποθετήθηκε επίσης για το ζήτημα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, δηλώνοντας ότι η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν τα παιδιά, προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν να βαπτιστούν ή όχι.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στις εκκλησίες στις 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί κείμενο προς τους πιστούς που σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega δεν θα έχει καταγγελτικό ή αφοριστικό λόγο, θα εξηγεί τι είναι ο χριστιανικός γάμος και η οικογένεια για την Εκκλησία αλλά και τις συνέπειες του γάμου ομοφύλων.

Ωστόσο, θα αναφέρεται ως παρέκκλιση η ομοφυλοφιλία και θα ζητάται η στροφή των ομοφυλόφιλων στην Εκκλησία για «θεραπεία».

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία απάντησε εμμέσως μετά την αναφορά για θεραπεία μέσω ανακοίνωσής της που αναρτήθηκε και στο λογαριασμό της στο Facebook στην οποία αναφέρεται πως: «Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».

Υπενθυμίζεται πως έχουν περάσει 50 χρόνια, από τις 15 Δεκεμβρίου 1973, η ομοφυλοφιλία αφαιρέθηκε από τις λίστες των ψυχικών διαταραχών του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών (DSM).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ