Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκρηξη βόμβας κοντά στο υπουργείο Εργασίας

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές - Την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβε η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τη 01:30  κοντά στο υπουργείο Εργασίας, από την οποία υπήρξαν υλικές ζημιές.

Λίγο πριν, περίπου στις 12:40, ένας άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην Εφημερίδα των Συντακτών για να αναφέρει πως έχει κρεμάσει μια τσάντα εξω απο υπουργείο Εργασίας, προειδοποιώντας  πως θα σκάσει σε 40 λεπτά. 

Στη συνέχεια κάλεσε εκ νέου και ανέφερε ότι ο μηχανισμός έχει τοποθετηθεί έξω από τράπεζα (Alpha Bank) που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο επί της Κοραή. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 σε αυτό το σημείο.

Στο τηλεφώνημα ανέφεραν ότι την ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα

Οι πυροτεχνουργοί μετά την έκρηξή προσέγγισαν το σημείο με πολύ προσοχή υπό τον φόβο να υπάρχει και δεύτερη βόμβα, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως λόγω ύποπτου αντικειμένου διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκότωσαν 23χρονη νεαρή μέσα σε εστιατόριο στον Ισημερινό – Σοκάρει το βίντεο
Η τρομακτική στιγμή της δολοφονίας καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας – Το όνομά της είχε αναφερθεί σε συνομιλία διακινητών ναρκωτικών
Σκότωσαν 23χρονη νεαρή μέσα σε εστιατόριο στον Ισημερινό – Σοκάρει το βίντεο
Φορολογικές: Υποχρεωτική η καταχώρηση ΙΒΑΝ – Εκκρεμεί η επιστροφή 85 εκατ. ευρώ
Σε 190.000 φορολογούμενους – Πότε θα υποβληθούν αυτόματα οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις 1,3 εκατ. μισθωτών και συνταξιούχων
Φορολογικές: Υποχρεωτική η καταχώρηση ΙΒΑΝ – Εκκρεμεί η επιστροφή 85 εκατ. ευρώ