Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κερατσίνι: Θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης από πλοίο μεταφοράς ζώων σημαίας Λιβάνου

Από εργασίες ελαιοχρωματισμού προκλήθηκε η θαλάσσια ρύπανση

Θαλάσσια ρύπανση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Κερατσινίου, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Η θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου εκατόν πενήντα τετραγωνικών μέτρων από προϊόντα ελαιοχρωματισμού, προκλήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, από πλοίο μεταφοράς ζώντων ζώων σημαίας Λιβάνου, με 39 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στη θαλάσσια περιοχή του μόλου της ΔΕΗ στο λιμάνι του Κερατσινίου.

Από εργασίες ελαιοχρωματισμού προκλήθηκε η θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι

Συγκεκριμένα, η ρύπανση προκλήθηκε από εργασίες ελαιοχρωματισμού μέρους της εξωτερικής πλευράς του πλοίου από μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια, με μέριμνα του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος, οι εργασίες απορρύπανσης ολοκληρώθηκαν με ιδία μέσα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 743/77, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 55/98 ''περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος''.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελούδης: Έρχονται νέες θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη – Ο «μίνι» απολογισμός
«Η Θεσσαλονίκη θα έχει άλλη εικόνα την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο Στέλιος Αγγελούδης αναφερόμενος στα έργα που έχουν ξεκινήσει και σε αυτά που θα...
Αγγελούδης: Έρχονται νέες θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη – Ο «μίνι» απολογισμός
Παναγιώτης Κοκκόρης: «Ο e-ΕΦΚΑ αλλάζει καθημερινά προς όφελος των πολιτών»
«Ο e-ΕΦΚΑ αλλάζει καθημερινά προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων του», αναφέρει σε άρθρο του για το TyposThes ο κ. Κοκκόρης
Παναγιώτης Κοκκόρης: «Ο e-ΕΦΚΑ αλλάζει καθημερινά προς όφελος των πολιτών»