Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζάκυνθος: Νέα πυρκαγιά στο χωριό Κάτω Γερακαρίο - Υπό έλεγχο στην περιοχή Εξωχώρα

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Κρυονέρι

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο χωριό Κάτω Γερακαρίο Ζακύνθου.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Στο μεταξύ, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατάφεραν να θέσουν, τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Εξωχώρα της Ζακύνθου και έφθασε στο χωριό Μαριές.

Συνολικά στο μέτωπο επιχείρησαν 50 πυροσβέστες, με 32 οχήματα, δύο εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου, υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου αλλά και ιδιωτικές.

Αργά χθες το βράδυ με ειδικό δρομολόγιο της Levante Ferries, έφθασαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα, δύο μονάδες πεζοπόρα της ΕΜΟΔΕ και ο συντονιστής Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς Δημήτρης Πουρνάρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την πυρκαγιά κάηκαν πάνω από 100 στρέμματα δασικής έκτασης.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή, Κρυονέρι, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να ενισχυθούν με 20 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έξι οχήματα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους