Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εισαγγελική παρέμβαση: Απομακρύνθηκαν τα ανήλικα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών»

Δεν τα έστελναν στο σχολείο - Ζούσαν υπό σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες στην ορεινή Κορινθία

Με εισαγγελική παραγγελία απομακρύνθηκαν τα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών» από το «λαγούμι», στο οποίο ζούσαν υπό σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το iefimerida.gr, με εντολή εισαγγελέα, τα ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σπίτι της κόρης του 45χρονου που έχει αποκτήσει από άλλον γάμο.

Ο τρόπος ζωής της οικογένειας, κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής, και με τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο, ήρθε στο φως μετά την καταγγελία κυνηγού για εμπρησμό του οχήματός του από την εν λόγω οικογένεια. Συνελήφθη το ζευγάρι και δύο παιδιά του 45χρονου, οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 20 Φεβρουαρίου. Στο ιδιότυπο σπίτι τους ανακαλύφθηκαν και πολλά όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν. Οι ίδιοι μιλούν για μια κοινότητα με θρησκευτικά και φυσιολατρικά χαρακτηριστικά που προσιδιάζει στον τρόπο ζωής των προγόνων μας όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει το ζευγάρι. Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο οι ίδιοι θέτουν πρακτικά ζητήματα μετακίνησης αλλά και οικονομικά, ενώ υποστηρίζουν ότι τους παραδίδουν οι ίδιοι μαθήματα.

Σήμερα ο εκπρόσωπος των Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο Mega ανέφερε πως, «υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως άνηκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει. Είναι έξω αυτός ο άνθρωπος μετά την επίθεση σε κυνηγό επειδή διαφωνούσε με αυτό που κάνει. Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα. Ο 'πατριάρχης όπως αυτοαποκαλείται δήλωσε πω υπάσχουν άλλες 4 οικογένειες που ζουν έτσι. Οι 2 έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε το ταξίδι για τη Μασσαλία με το ιστιοφόρο «Belem» (ΦΩΤΟ)
Το ταξίδι της για τη Μασσαλία ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα από το λιμάνι του Πειραιά με το εμβληματικό ιστιοφόρο Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε το ταξίδι για τη Μασσαλία με το ιστιοφόρο «Belem» (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: Πυκνώνει το μυστήριο με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους
Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε o φίλος του και τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Περικλή Τσιάπανο
Θεσσαλονίκη: Πυκνώνει το μυστήριο με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους