Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αγρότες: Έτοιμοι για την κάθοδο στην Αθήνα – Που θα κλείσουν οι δρόμοι

Οι αγρότες κάνουν λόγο για το «μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο» των τελευταίων χρόνων

Λίγες ώρες απέμειναν για την κάθοδο των αγροτών, με εκατοντάδες τρακτέρ από όλη τη χώρα, στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (20/2) το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Παρά την επιμονή της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, οι αγρότες ετοιμάζουν τη μεγάλη τους κάθοδο στην πρωτεύουσα και κάνουν λόγο για το «μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο» των τελευταίων χρόνων.

Το πρωί της Τρίτης, οι αγρότες πρόκειται να ξεκινήσουν από το Κάστρο Βοιωτίας με προορισμό την Αθήνα. Συνολικά αναμένεται να φτάσουν περισσότερα από 60 λεωφορεία με αγρότες απ’ όλη τη χώρα, δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κινητοποίηση της Τρίτης αναμένεται να λάβουν μέρος 5.000 αγρότες, με 260 τρακτέρ, εκ των οποίων τα 150 από τη Θεσσαλία. Οι περισσότεροι, πάντως, θα κατέβουν με λεωφορεία.

Η προσυγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Πώς θα γίνει η κάθοδος

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Λάρισα και τον Βόλο συναντήθηκαν στο ύψος της Ανθήλης στη Λαμία με συναδέλφους τους από την Καρδίτσα και μαζί με τρακτέρ που προστέθηκαν από τη Φθιώτιδα, ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Κάστρο της Βοιωτίας. Μετά την Αταλάντη, όπου προστέθηκαν άλλα 10 τρακτέρ, περισσότερα από 80 τρακτέρ έφτασαν στο Κάστρο της Βοιωτίας και μαζί τους, αρκετά, γεωργικά μηχανήματα και φορτηγά γεμάτα με ζωοτροφές, όπως επίσης και αγροτικά αυτοκίνητα.

Το πρωί της Τρίτης, αναμένεται να προστεθούν πάνω από 30 τρακτέρ από την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, ενώ στο Σχηματάρι θα προστεθούν άλλα 15 τρακτέρ από την Εύβοια. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα τρακτέρ να ενισχυθούν περισσότερο από διάφορα σημεία είτε από τη Θήβα είτε από περιοχές της Αττικής.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού στην Αθήνα, πάντως, αναμένεται να καθοριστούν σε επικείμενη συνάντηση μεταξύ των αγροτών.

Η κίνηση των τρακτέρ θα γίνει με συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμόσει η τροχαία

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα.
  • Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
xartis-agrotes.jpeg

Η ΕΛ.ΑΣ θα παρέχει συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συνεχής ενημέρωση για τις ισχύουσες κάθε φορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Επίσημο «ναι» στη σύνδεση με Σποράδες – Ο στόχος για την έναρξη
Τώρα «πρέπει να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες» αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης
Θεσσαλονίκη: Επίσημο «ναι» στη σύνδεση με Σποράδες – Ο στόχος για την έναρξη