Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κύπρος: Ακρωτηριάστηκε ο στρατιώτης που τραυματίστηκε από χειροβομβίδα

Ο 23χρονος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης ρίψης χειροβομβίδας, σε πεδίο βολής

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τους γιατρούς νοσοκομείου Λευκωσίας, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός της δεξιάς παλάμης του 23χρονου στρατιώτη από την Ελλάδα, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου).

Ο 23χρονος είχε τραυματιστεί προχθές, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης ρίψης χειροβομβίδας, σε πεδίο βολής της κυπριακής Εθνικής Φρουράς. Η χειροβομβίδα που επρόκειτο να ρίξει ο στρατιώτης, εξερράγη στο χέρι του μόλις αφαίρεσε την περόνη, χωρίς να μεσολαβήσει η προβλεπόμενη από την κατασκευή της χειροβομβίδας χρονοκαθυστέρηση.

Μετά την έκρηξη ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπέστη ακρωτηριασμό δεξιάς άκρας χειρός και εν συνεχεία υποβλήθηκε και σε δεύτερη επέμβαση στο πρόσωπο. «Για τη διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι