Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένοχος ο καθηγητής για βία σε μαθητές στην Κρήτη

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για απόπειρα παράνομης βίας

Ένοχος κρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο καθηγητής που είχε συλληφθεί για σειρά περιστατικών για βία σε μαθητές στα Χανιά της Κρήτης.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το zarpanews αποφάσισε την ενοχή του για απόπειρα παράνομης βίας σε δυο περιπτώσεις, ενοχή για απόπειρα σωματικής βλάβης εναντίον αδυναμιών προσώπων σε μια περίπτωση, ενοχή για πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης σε μια περίπτωση, ενώ αθωώθηκε για την απειλή.

Το δικαστήριο της Κρήτης τον καταδίκασε σε συνολική ποινή 12 μηνών με τριετή αναστολή και με την υποχρέωση παρακολούθησης συμβουλευτικού προγράμματος στο κέντρο ψυχικής υγείας Χανίων.

Κρήτη: Η δίκη για σειρά περιστατικών σωματικής και λεκτικής βίας κατά μαθητών

Η υπεράσπιση επίμεινε στο ότι καταθέσεις των γονέων επισήμαναν ότι ο καθηγητής δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τα παιδιά. Είπε οτι κανένα παιδί δεν υπέστη καμία σωματική βλάβη από τα περιστατικά και πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έργο εξύβρισης, η οποία θα πρέπει να πάψει για τρεις περιπτώσεις, όπου οι γονείς δήλωσαν πως δεν επιθυμούν τη δίωξη.

Ενώ για περιστατικό με μαθητή σε στάση λεωφορείου, η υπεράσπιση επισήμανε ότι δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Η διευθυντήρια του σχολείου της Κρήτης κατέθεσε πρώτη στο δικαστήριο, λέγοντας οτι στις 29 Φεβρουάριου την ενημέρωσε μητέρα μαθητή πως ο καθηγητής, έπειτα από ανταλλαγή κάποιων σχολίων με τον μαθητή, πήγε να χτυπήσει τον γιο της, μπροστά σε όλη την τάξη, ενώ στη διάρκεια του διαλείμματος τον ακολούθησε έξω και τον απείλησε να μην πει τίποτα.

Στις 6 Μαρτίου, περιήλθε στα χέρια της κείμενο όπου περιγραφόταν ότι ο καθηγητής είχε χαστουκίσει τρία παιδιά, δυο μαθήτριες και έναν μαθητή.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αποπειράθηκε αρκετές φορές να διακόψει την εισαγγελέα την ώρα που απηύθυνε ερώτηση προς τη διευθύντρια.

Εν τέλει η διευθύντρια δήλωσε στο δικαστήριο ότι στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχε ζητήσει από τη διεύθυνση εκπαίδευσης να μετατεθεί αλλού ο συγκεκριμένος καθηγητής.

Από την άλλη πλευρά, η υπεράσπιση ρώτησε αν η διευθυντήρια είχε γίνει δέκτης παραπόνων από γονείς για τον εκπαιδευτικό πριν από τα περιστατικά των τελευταίων ημερών και απάντησε αρνητικά.

Ακολούθησε η κατάθεση της ψυχολόγου. Μίλησε και εκείνη για περιστατικά εκφοβισμού. Αλλά και ότι ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από μαθητές να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι καλός καθηγητής.

Επίσης κατέθεσε η μητέρα μιας από τις μαθήτριες. Η κόρη της, της μετέφερε οτι ο καθηγητής έριξε χαστούκια στην ίδια και μια συμμαθήτρια της, ενώ στη συνέχεια φέρεται να την κόλλησε στον τοίχο και βρέθηκε πολύ κοντά της.

Άλλη μητέρα μαθήτριας διηγήθηκε ότι ο καθηγητής είχε αρχίσει να φωνάζει στην κόρη της και πως την είχε απειλήσει ότι αν μιλήσει για περιστατικά σε συμμαθητή της, θα την αφήσει ανάπηρη και πως χαστούκισε και την ίδια.

Ωστόσο, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι το περιστατικό έγινε σε χρόνο που ο καθηγητής είχε αποχωρήσει. “Δεν χειροδίκησα”, υποστήριξε ο καθηγητής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι
Δευτέρα του Πάσχα (06/05) με τη δράση να παραμένει αμείωτη στο κουπόνι στοιχήματος, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχουν δυνατά παιχνίδια σε Premier League &...
Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι