Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην Αλεξανδρούπολη από σήμερα το East Macedonia & Thrace Forum

Ποιοι θα συμμετέχουν

To κορυφαίο συνέδριο East Macedonia & Thrace Forum διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη, από τη City Hub Events του ομίλου Alter Ego σε συνεργασία με την Tsomokos Communications, την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki. Στόχος του φόρουμ είναι να αναδειχθεί ο κομβικός γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να διερευνηθούν οι προοπτικές της μελλοντικής τους ανάπτυξης.

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και διανοητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, όπως οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρης Καιρίδης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Λευτέρης Αυγενάκης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα δώσουν το «παρών».

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι επίσης οι: George Tsunis, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Andrei Popov, Πρέσβης της Μολδαβίας στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, Υφυπουργός Εξωτερικών Η.Π.Α. αρμόδιος για τους Ενεργειακούς Πόρους, Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Υπουργείο Οικονομικών, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής, Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ιωάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλαδος, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος, Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.

Οι βασικές θεματικές που θα αναπτυχθούν στο φόρουμ αφορούν στη μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας και εμπορίου για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς και στην προσέλκυση ταλέντου και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, σε ξεχωριστή ενότητα, στις προσπάθειες ανοικοδόμησης του Έβρου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023.

Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την κεντρική σελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου και το υβριδικό κανάλι του Mega.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο: https://eastmacedoniathraceforum.gr/

Για να κάνετε εγγραφή μπείτε στο: https://eastmacedoniathraceforum.gr/save-your-seat/

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πυκνώνει το μυστήριο με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους
Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε o φίλος του και τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Περικλή Τσιάπανο
Θεσσαλονίκη: Πυκνώνει το μυστήριο με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους