Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέπλο σκόνης και ζέστης ρεκόρ σε 14 χρόνια - Καλοκαίρι στην Κρήτη με 32 βαθμούς

Αφρικανική σκόνη τα τελευταία 24ωρα έχει απλώσει το «πέπλο» της πάνω από τη χώρα

Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε ακόμα στον Μάρτιο, ωστόσο ο καιρός -ειδικά σήμερα 27/3/24- πραγματικά θυμίζει καλοκαίρι. Μάλιστα, σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη που τα τελευταία 24ωρα έχει απλώσει το «πέπλο» της πάνω από τη χώρα, η ατμόσφαιρα κάποιες στιγμές γίνεται αποπνικτική.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία του Meteo για τον καιρό και τις μέγιστες θερμοκρασίες, που δημιουργούν εκρηκτικό κοκτέιλ μαζί με την αφρικανική σκόνη.

Σήμερα 27/3/24 λοιπόν, όπως βλέπετε στον παρακάτω πίνακα του Meteo, το θερμόμετρο σε 4 περιοχές των Χανίων ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου!

meteo_thermokrasies270324.jpg

Η υψηλότερη θερμοκρασία για την εποχή, εδώ και 14 χρόνια!

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη (27/3/2024) έφτασε στους 32.6 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης. 

Η τιμή αυτή καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στον Αλικιανό Χανίων και είναι η υψηλότερη από το 2010, χρονιά στην οπoία ήδη λειτουργούσαν αρκετοί σταθμοί του meteo.gr στην Κρήτη. 

Οι αμέσως προηγούμενες μέγιστες τιμές στο νησί ήταν 30.1 βαθμοί σε Φαλάσαρνα και Βρύσες Χανίων στις 31/03/2010.

Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Τετάρτη 27/03.

Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη

Όπως είπε στο Livenews ο Γιάννης Καλλιάνος «μέχρι και αύριο (28/3/24) το μεσημέρι, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν αυτή την συνεχόμενη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική… Θα πρέπει οι ευπαθείς ομάδες να προσέξουν».

«Μετά θα ξαναέχουμε Νοτιά το Σαββατοκύριακο που θα ξανανεβάσει τη θερμοκρασία και θα ξαναέρθει σκόνη» συμπλήρωσε ωστόσο ο Γιάννης Καλλιάνος.

Πηγή: Newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλλιάνος: Διαψεύδει ότι πήρε φακελάκι ο γιατρός του πατέρα του - «Εξωφρενικό ψέμα»
Ο γιατρός αρνείται την κατηγορία και με ανακοίνωση των δικηγόρων του αναφέρει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη
Καλλιάνος: Διαψεύδει ότι πήρε φακελάκι ο γιατρός του πατέρα του - «Εξωφρενικό ψέμα»