Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ραγδαία χαλάει ο καιρός: Έρχονται βροχές – Ποιες μέρες, ώρες στη Θεσσαλονίκη

Πόσους βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Αλλαγή σκηνικού του καιρού που θυμίζει καλοκαίτι τις τελευταίες αναμένεται μέχρι το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να επιιστρέφει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με συγκέντρωση ωστόσο αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια από τη μια θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει έως και τους 16 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη, και από την άλλη θα υπάρξει συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Στη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα το θερμόμετρο έφτασε τους 31 θα δούμε μέσα σε 5 πέντες μέρες να σημειώνεται πτώση 11 βαθμών με μέγιστη θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου του Alpha, την Τετάρτη θα έχουμε λασποβροχές και το Σάββατο βροχές, ιδίως για τη δυτική Ελλάδα, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Όπως φαίνεται στον πίνακα του κ. Τσατραφύλλια με τις διαφορές στη θερμοκρασία, στην Αθήνα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 10 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη 11 βαθμούς, στην Πάτρα 12 βαθμούς, στα Ιωάννινα 13 βαθμούς και στην Κοζάνη 16 βαθμοί.

thermokrasia-pinakas

 

Δείτε και τον χάρτη με τη μεταφορά πάνω από την Ελλάδα της σκόνης από τη Σαχάρα.

xartis-skoni

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για την αλλαγή του καιρού

«Καλημέρα! Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες. Μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών! Επίσης την Τετάρτη (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα, τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ).Ακολουθούν παραδείγματα πτώσης της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις καθώς και ο χάρτης με τη μεταφορά της Σαχαριανής σκόνης» γράφει ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη θα έχουμε πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες και θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Αντίστοιχα, βραδινές βροχές βλέπει για την Τετάρτη το meteo. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, από το μεσημέρι στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη είναι πιθανό κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Παρασκευή στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα δυτικά και τα κεντρικά τμήματα της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ