Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

314 βόμβες αεροπορίας βρέθηκαν μέχρι σήμερα στο Ελληνικό

Δόξα τω Θεώ, δεν έγινε ποτέ κακό ή έκρηξη, ενώ πραγματικά είναι να απορείς, πως λειτουργούσε ένα ολόκληρο Αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις Δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο, δήλωσε ο δήμαρχος

Συνολικά 314 βόμβες αεροπορίας έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπέδιων Ξηράς (ΤΕΝΞ), σύμφωνα με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο.

«Ούτε μια, ούτε δύο αλλά 314 Βόμβες Αεροπορίας, εντοπίστηκαν μεταξύ πολλών ακόμα βομβών και πυρομαχικών, από το ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπέδιων Ξηράς), μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, δίπλα στα σπίτια μας. Μέχρι τώρα, γιατί συνεχίζουν» αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος, ενώ τονίζει ότι «τελικά από θαύμα ζούμε στη χώρα αυτή».

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, «το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου, καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά».

Εξέφρασε, δε, την απορία του «πώς λειτουργούσε ένα ολόκληρο αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις Δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο», ενώ ευχαρίστησε το ΤΕΝΞ –με στελέχη του οποίου συναντήθηκε- για την εκκαθάριση του χώρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Συνδυαστικά με το φαβορί Βαγιεκάνο
Η ποδοσφαιρική δράση δεν σταματάει ποτέ, με το κουπόνι στοιχήματος της Κυριακής (05/05) να περιλαμβάνει σπουδαία ματς με ντέρμπι σε Premier League...
Πάμε Στοίχημα: Συνδυαστικά με το φαβορί Βαγιεκάνο