Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προσωρινά κρατούμενες η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση εκβιασμών.

Στις δηλώσεις που έκανε ο συνήγορός τους, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, τόνισε πως τόσο η διευθύντρια όσο και η συνεργάτιδά της θα ασκήσουν προσφυγή. «Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της διευθύντριας της εφορίας Χαλκίδας και μιας εκ των συνεργατών της. Οι κατηγορούμενες θα ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους και συγκεκριμένα θα ασκήσουν το δικαίωμα της προσφυγής κατά της συγκεκριμένης διάταξης, με δεδομένο πως η διάταξη αυτή στηρίζεται στην πιθανολόγηση διάπραξης από τις ίδιες ενδεχομένως και νέων αδικημάτων, χωρίς να καθορίζονται ποια είναι αυτά. Θεωρούμε πως όλο αυτό είναι μια εφεύρεση η οποιά στηρίζεται τόσο στην πίεση των ημερών όσο ικα στην αδιανόητη δήλωση του υπουργού κ. Χατζηδάκη, που είπε πως αυτός δεν στηρίζει κλέφτες, λες κι έβγαλε απόφαση ήδη... τώρα περιμένουμε την επιβολή της ποινής. Θεωρούμε πως η διάταξη αυτή θα καταπέσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών» είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό

Τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που συνελήφθησαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκίδα για εκβίαση επιχειρηματιών, πέρασαν σήμερα, λίγο μετά τις 10:30, την πόρτα του ανακριτή. 

Το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να ξεδιπλώνεται έπειτα από καταγγελίες των θυμάτων του κυκλώματος που είχαν πέσει στα δίχτυα της εγκληματικής ομάδας. Όπως προέκυψε, «εγκέφαλος» ήταν η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκδίας και μαζί με υπαλλήλους, διεκπεραιωτές και λογιστές, εντόπιζε τους επιχειρηματίες-στόχους και απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έρχεται μεγάλη συναυλία στην πλαζ Αρετσούς – Με 5 «δυνατά» ονόματα
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς διοργανώνει τη συναυλία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της
Θεσσαλονίκη: Έρχεται μεγάλη συναυλία στην πλαζ Αρετσούς – Με 5 «δυνατά» ονόματα