Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γέφυρα Σερβίων: Ελεύθερη η κίνηση των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις

Ολοκληρώθηκε η στεγάνωση της πλάκας και η ασφαλτόστρωση για την πρόληψη φαινομένων διάβρωσης

Ολοκληρώθηκε η στεγάνωση της πλάκας καταστρώματος και η διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στο τμήμα των τριακοσίων μέτρων της προβολοδόμησης, στην αρχή της γέφυρας από Κοζάνη προς Σέρβια, με στόχο την πρόληψη φαινομένων διάβρωσης του τμήματος της προβολοδόμησης και οξείδωσης του οπλισμού και των τενόντων της. Έτσι είναι ελεύθερη η κίνηση των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, χωρίς φωτεινό σηματοδότη.

Όπως κάνει γνωστό ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Χάρης Γκοβεδάρος, υπολείπονται οι εργασίες διαγράμμισης, η συντήρηση των αρμών και η στεγανή απορροή των ομβρίων υδάτων. Οι εργασίες αυτές-και αφού λυθούν κάποιες τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες- για λόγους ασφάλειας του εργαζόμενου προσωπικού θα γίνουν με ρύθμιση της κυκλοφορίας και μονοδρόμηση, μόνο κατά τις ώρες εκτέλεσής τους. Ο κ. Γκοβεδάρος καλεί τους οδηγούς να τηρούν αυστηρά το όριο ταχύτητας των 40χιλιομέτρων την ώρα, το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο των 40 τόνων και την ελάχιστη απόσταση των 100 μέτρων μεταξύ των οχημάτων.

Εν τω μεταξύ ο διεθνής διαγωνισμός της μελέτης με τίτλο «Έλεγχος στατικής επάρκειας και εργασίες συντήρησης-αναβάθμισης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων» προϋπολογισμού 2.547.000 €, δημοσιεύθηκε από τις 23/05/2024 στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 11/07/2024.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ