Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εφιαλτικές στιγμές στο Ρέθυμνο: «Καταγράφηκαν ζημιές σε σπίτια»

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης

Πολύ δύσκολο είναι το έργο των πυροσβεστών στο Ρέθυμνο, αφού η φωτιά που ξέσπασε από χθες μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ έχουν εκκενωθεί πάρα πολλοί οικισμοί. 

Σήμερα μάλιστα κατέφτασαν στο σημείο και δασοκομάντος από την Αθήνα αλλά και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής μίλησε στο enikos.gr και είπε πως ορισμένα σπίτια δύο οικισμών έχουν υποστεί ζημιές. 

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα. Τα μέτωπα είναι πολλά και προσπαθούμε ταυτόχρονα να τα περιορίσουμε. Δεν μας βοηθούν καθόλου, όμως, οι δυνατές ριπές των ανέμων, αλλά και κάποιες κολώνες ηλεκτροδότησης που έχουν πέσει στο έδαφος με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι. 

Και οι έξι οικισμοί απειλούνται άμεσα από τις φλόγες. Στους Αποδούλου και Βαθιακός ήδη έχουμε τις πρώτες ζημιές σε σπίτια. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τους οικισμούς και μόνο οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, αλλά και η Πολιτική Προστασία έχουν παραμείνει πίσω. Μέχρι στιγμής, έχει καεί μεγάλη αγροτολιβαδική έκταση και εκατοντάδες στρέμματα ελαιώνων».

Χτυπάει συνέχεια το 112 

Πριν από λίγη ώρα, το 112 έστειλε νέο μήνυμα για εκκένωση οικισμού. Το μήνυμα αυτήν τη φορά αφορά τους κατοίκους της περιοχής Σάτα, οι οποίοι καλούνται να απομακρυνθούν προς την περιοχή Κλήμα. 

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, το 112 ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να εκκενώσουν κι άλλο οικισμό. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής Ρίζικας, καλούνται να απομακρυνθούν προς τις Μάνδρες. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το 112 είχε ενημερώσει τους κατοίκους του Βαθιακού και του Πλάτανου να εκκενώσουν τις περιοχές. Το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο από χθες, και γι' αυτόν τον λόγο το βράδυ στάλθηκαν ενισχύσεις στην Κρήτη από την Αθήνα. 

Το μεσημέρι, η Πολιτική Προστασία είχε ζητήσει από τους πολίτες να εκκενώσουν και την περιοχή Αποδούλου με κατεύθυνση προς Φουρφουρά. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Καίνε» τα σπίτια σε Τούμπα, Χαριλάου – Οι τιμές ανά περιοχή (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Τι έδειξε έρευνα για τις πωλήσεις ακινήτων το 2024 - Μεγαλύτερη αύξηση σε ακίνητα ηλικίας από πέντε ετών και άνω
Θεσσαλονίκη: «Καίνε» τα σπίτια σε Τούμπα, Χαριλάου – Οι τιμές ανά περιοχή (ΠΙΝΑΚΑΣ)