Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έντεκα χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα – Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συγκέντρωση και πορεία το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη – Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη Βουλή

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής». Στο Κερατσίνι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 17:30 και θα ακολουθήσει η πορεία προς τη Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» θα κλείσουν στις 15:30 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

Συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 17:30 στην Καμάρα και αναμένεται να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Μάλιστα, μετά από αίτημα του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Τσοκάνης, η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. «Αθάνατος θα ζει μέσα μας, γιατί τον φασισμό πρέπει όλοι να τον πολεμάμε» τόνισε ο βουλευτής.

 

Αντιφασιστική συναυλία

Tο βράδυ της Τρίτης (17/9), χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» στην αντιφασιστική συναυλία του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος KillahP Φύσσας» στα 11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού.

 

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα»

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» θα κλείσουν στις 15:30 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση. Οι σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ο Παύλος που έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού κινήματος

Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας σε μία καφετέρια του Κερατσινίου διαπληκτίστηκε με κάποια άτομα τα οποία κάλεσαν «ενισχύσεις» μέλη των τοπικών οργανώσεων της «Χρυσής Αυγής». Μετά από επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών ο Παύλος Φύσσας δέχθηκε μαχαιριές στο στήθος και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Ο ίδιος πριν χάσει τις αισθήσεις του φέρεται να υπέδειξε τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, οδηγό φορτηγού, ως δράστη της εναντίον του επίθεσης, ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Για τη εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από τους υπόλοιπους 17 στην ίδια υπόθεση, οι 15 κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια (Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης, γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκη,ς Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης).

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα