Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία - Για μονιμοποίηση συμβασιούχων στο ΕΣΥ

nosokomeio-giatroi

Πανελλαδική κινητοποίηση από την ΠΟΕΔΗΝ - Οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία αγγίζουν τις 45.000

Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 - 15:00 ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κεντρικό θέμα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόσφατα με νομοθετική ρύθμιση ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων αλλά «πέρα της θετικής εξέλιξης της παράτασης για το 2025, υπάρχει η παράταση της εργασιακής ανασφάλειας των Συμβασιούχων».

Οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ αγγίζουν τις 45.000. «Υπηρετούν 25.000 συμβασιούχοι πολλών μορφών (επικουρικοί, ΔΥΠΑ, ειδικευόμενοι νοσηλευτές κλπ) και 5.000 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση που σταδιακά απολύονται όταν τα Νοσοκομεία ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς εκχώρησης των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί το πολιτικό σύστημα της χώρας να αναληφθεί από κοινού πρωτοβουλία να ξεπεραστούν τα όποια συνταγματικά εμπόδια και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υγειονομικοί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρετώδεις εργασίες για την εκλογή νέου Πάπα – Μπήκε η καμινάδα στο Βατικανό
Πέντε ημέρες πριν οι 133 καρδινάλιοι συγκεντρωθούν για το κονκλάβιο, ώστε να εκλέξουν το διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Πυρετώδεις εργασίες για την εκλογή νέου Πάπα – Μπήκε η καμινάδα στο Βατικανό