Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάτρα: «Πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία» λέει ο θείος της 16χρονης

«Ευτυχώς οι συμπτώσεις οδηγήσαν στο να μην είμαι εκείνο το βράδυ στη βάρδια μου» είπε ο θείος της για την υπόθεση βιασμού της 16χρονης

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της 16χρονης που φέρεται να έχει πέσει θύμα βιασμού στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου από τρία άτομα. 

Οι γονείς της και ο θείος της μίλησαν στο Live News και είπαν: 

«Νομίζω ότι ήπιε ένα, δύο ποτά παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον κίνδυνο. Είχαν βγει με την αδελφή της. το κορίτσι περνά δύσκολα όσο συνειδητοποιεί τι έχει γίνει. Ελπίζω με τη βοήθεια τη δική μας και των φίλων αν το ξεπεράσει. Θα τους ξέσκιζα. Δεν ξέρω αν αυτό αντιπροσωπεύει αυτό που νιώθω. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις για να πάρεις τον νόμο στα χέρια σου. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να ακουμπήσει το παιδί σου», είπε ο πατέρας.

Η μητέρα της ανέφερε στην εκπομπή πως όταν βρήκε την κόρη της ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, πολύ μεθυσμένη και έκλαιγε, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η δημοσιογράφος της εκπομπής, Ρία Τσοχαντάρη.

«Πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία»

Ο θείος της, ο οποίος είναι αστυνομικός και εκείνο το βράδυ είχε βάρδια είπε: 

«Είμαι αστυνομικός στην Ασφάλεια Πατρών. Ευτυχώς οι συμπτώσεις οδηγήσαν στο να μην είμαι εκείνο το βράδυ στη βάρδια μου. Βγήκε με την μικρότερη αδελφή της και πήγαν σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο. Εγώ ενημερώθηκα το βράδυ για το συμβάν. Πήγα να δω την ανιψιά μου και την είδα σε πολύ άσχημα μη ψυχολογική κατάσταση και τον αδελφό και την ν ύφη μου. Ήταν ψυχολογικά ράκη. Οι δύο αδελφές χάθηκαν μεταξύ τους κάπως λόγω του κόσμου, μετά η μικρή μου ανιψιά κατάφερε να την εντοπίσει και την οδήγησε στην αστυνομία που ήταν δίπλα για να καταγγείλει στο συμβάν. Όταν πήρε τηλέφωνο την αδελφή της, δεν το σήκωνε και κάποια στιγμή το σήκωσαν και ακούστηκε κάτι. Πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία, ήταν νωρίς το Σάββατο, γύρω στις 12.30 ήμασταν στην αστυνομία».

«Ο γιος μου απλά έβλεπε»

Στο Live News μίλησε και η μητέρα ενός εκ των κατηγορουμένων. Πρόκειται για τον 20χρονο που κρατείται ήδη.

«Πήγαν σε ένα μαγαζί, βρήκαν την κοπέλα εκεί, ήπιαν ποτό και είπαν να πάνε μία βόλτα. Πήγαν βόλτα. Η κοπέλα τους πρότεινε να έρθουν σε σεξουαλική σχέση. Εμένα ο γιος μου δεν συμμετείχε καν. Μετά τον έπιασαν. Μόνη της θέλησε να πάει, κάνεις δεν την πήγε με το ζόρι. Ο γιος μου απλά έβλεπε».

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου στο LIVE NEWS

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντινόπουλος, δικηγόρος ενός κατηγορούμενου, ανέφερε στην εκπομπή:

«Ο εντολέας μου(19χρονος) αρνείται την κατηγόρια όπως αποδίδεται, Δεν κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού αλλά κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη από περισσότερους των δύο δραστών. Είναι κακουργηματικού βαθμού. Ο εντολέας μου λέει πως βρεθήκανε σε ένα πεζόδρομο όπου ήταν μία μεγάλη παρέα και έπιναν ποτά. Αποφάσισαν με την παθούσα να πάνε μία βόλτα εκτός του χώρου».

«Ο βιασμός δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο»

Ο θείος της 16χρονης σε παρέμβασή του μετά τα όσα είπαν οι κατηγορούμενοι ανέφερε: 

«Ο βιασμός δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο αλλά ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ψυχής και του σώματος ενός κοριτσιού. Δεν μπορούμε να μην αφήνουμε να κορίτσια μας να βγαίνουν με τον φόβο ότι κάποιοι άνδρες, που μόνο στο πιστοποιητικό γέννησής τους είναι άνδρες, θα τις βιάσουν. Είναι ανεπίτρεπτο. Το κορίτσι πήγε απευθείας στην αστυνομία και το κατέθεσε. Αν γνωριζόντουσαν ή όχι δεν μας αφορά».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ