Δύο επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία συγκρούστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια παραμονής τους στον προβλήτα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, χθες το απόγευμα.
Το περιστατικό προκλήθηκε ύστερα από θραύση δύο αριστερών κάβων σε ένα από τα πλοία, με αποτέλεσμα η πρύμνη του να μετακινηθεί και να προσκρούσει στην πλευρά του δεύτερου.
Ο έλεγχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων κατέγραψε ήσσονος σημασίας υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο διέταξε απαγόρευση απόπλου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες.
Από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμενικού:
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας ότι ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο, υπέστη θραύση των δύο αριστερών κάβων του, με αποτέλεσμα η πρύμνη του να μετατοπιστεί και να προσκρούσει στην πρυμναία πλευρική πλευρά έτερου Ε/Γ-Ο/Γ, ενώ τα δύο πλοία βρίσκονταν ελλιμενισμένα στο λιμάνι εσωτερικού της Ηγουμενίτσας. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα, διαπιστώθηκαν ήσσονος σημασίας υλικές ζημιές σε αμφότερα τα πλοία.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μέχρι την προσκόμιση των σχετικών βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Δείτε βίντεο από το thespro.gr
