Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λάθος μετάγγιση αίματος: Σε μονάδα αυξημένης φροντίδας ο 67χρονος ασθενής

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας διενεργεί έλεγχο για τα πρωτόκολλα και σε ποιο σημείο δεν τηρήθηκαν

Κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) πραγματοποιεί από χθες έλεγχο στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε λάθος μετάγγιση αίματος σε 67χρονο ασθενή. Το κλιμάκιο, σύμφωνα με το ertnews.gr, διερευνά σε ποιο σημείο της διαδικασίας δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τις μεταγγίσεις αίματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ευρωκλινικής» ο ασθενής είναι καλά και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Λίγες ώρες μετά την μετάγγιση αίματος και μετά από καταγγελία συγγενών του ασθενούς είχαν συλληφθεί από την αστυνομία δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, το αίμα προοριζόταν για άλλο ασθενή. Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό και η μετάγγιση στον 67χρονο διεκόπη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης: «Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες»
«Δεν μπορείς να παρουσιάζεις ως καινούριο ένα πολιτικό προϊόν που οι πολίτες έχουν ήδη δοκιμάσει και έχουν απορρίψει» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Παύλος Μαρινάκης: «Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες»