Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άνοιξε «κρατήρας» 5 μέτρων στον Άγιο Δημήτριο - Έκτακτη ανάγκη στο δήμο (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δίπλα σε πολυκατοικία - Εκτεταμένες οι ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα νότια προάστια την παραμονή των Χριστουγέννων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τρεις μήνες κηρύχθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, έπειτα από αίτημα του δημάρχου, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα νότια προάστια την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαιτέρως σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στο ρέμα της Πικροδάφνης, όπου ο μεγάλος όγκος νερού, σε συνδυασμό με φερτά υλικά, προκάλεσε καθίζηση του οδοστρώματος και εκτεταμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το skai.gr, στη συμβολή των οδών Λιδωρικίου και Ήρας, όπου η υπερχείλιση του ρέματος της Πικροδάφνης προκάλεσε εκτεταμένη καθίζηση. ​Τα ορμητικά νερά δημιούργησαν έναν γκρεμό βάθους άνω των 5 μέτρων, κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από πολυκατοικία, με τους κατοίκους να εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ασφάλειά τους. Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση για άμεση εκτέλεση έργων αντιστήριξης, καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος νέα βροχόπτωση να οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση του οδοστρώματος.

 



Οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραμένουν σε κατάσταση ανησυχίας, καθώς εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη περαιτέρω καθίζηση του εδάφους, πάνω στο οποίο βρίσκονται κατοικίες, γεγονός που έχει κρατήσει πολλούς ξάγρυπνους τις τελευταίες ώρες.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες στα πληγέντα σημεία, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών. Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης, ενώ αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:


 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου
Η όπερα του Πουτσίνι αποτελεί την κεντρική παραγωγή του αγαπημένου θεσμού - Τι αναφέρουν οι συντελεστές
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για την «Μποέμ» στο Φεστιβάλ Επταπυργίου