Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπαράζ συλλήψεων για κλοπές και ληστείες στη Θεσσαλονίκη

Σε μπαράζ συλλήψεων για κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία

Στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:

• Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες (25-09-2014), στον Εύοσμο, από δικυκλιστές ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ομογενείς ηλικίας 32 και 30 ετών, διότι αφαίρεσαν πετρέλαιο από φορτηγό αυτοκίνητο.

• Αργότερα την ίδια ημέρα, περιπολούντες αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο πόλης, συνέλαβαν 34χρονο ημεδαπό, διότι αφαίρεσε χρηματικό ποσό από ταμειακή μηχανή εμπορικού καταστήματος της περιοχής. Στην προσπάθειά του ο δράστης να διαφύγει με τα κλοπιμαία, απώθησε βίαια την ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

• Συνελήφθη βραδινές ώρες της 25-09-2014, στην περιοχή κέντρου πόλης, 34χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε προϊόντα από πολυκατάστημα.

• Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης, σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Μάρτιο του 2013, διέρρηξε εμπορικό κατάστημα της περιοχής, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα προϊόντα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Την εξιχνίαση ληστείας σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα μέσα στο διαμέρισμα του θύματος, στην περιοχή της Νεάπολης, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από μεθοδική έρευνα.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 36χρονος ομογενής, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μεσημβρινές ώρες χθες (25-09-2014), διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, διέρρηξε τις εισόδους τεσσάρων οικοδομών, στην περιοχή της Νεάπολης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την πολυήμερη αστυνομική έρευνα, αρχές Σεπτεμβρίου του 2014, ο δράστης, αφού διέρρηξε διαμέρισμα 35χρονου άντρα, στη Νεάπολη, εισήλθε στο εσωτερικό του, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα και τιμαλφή. Κατά την επιστροφή του στην οικία, ο παθών συνάντησε τον δράστη, ο οποίος προκειμένου να διαφύγει και να διατηρήσει τα κλοπιμαία, αποπειράθηκε να του επιτεθεί με αιχμηρό αντικείμενο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, είχε αποφυλακισθεί τον Ιούλιο του 2014, με περιοριστικούς όρους ως προς τη διαμονή και την αυτοπρόσωπη παρουσία του σε αστυνομικό κατάστημα, τους οποίους όμως παραβίασε εξ’ αρχής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Το πάρτι των πρωταθλητών στα αποδυτήρια του Βικελίδης (ΦΩΤΟ)
Oι πανηγυρισμοί των παιχτών του δικεφάλου στα αποδυτήρια του Κλεάνθης Βικελίδης μετά από τη μεγάλη νίκη 1-2 επί του Άρη που τους έδωσε το πρωτάθλημα
ΠΑΟΚ: Το πάρτι των πρωταθλητών στα αποδυτήρια του Βικελίδης (ΦΩΤΟ)