Παρότι βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα του Μαΐου, η Πάρνηθα και η Πεντέλη υποδέχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή, νιφάδες χιονιού ικανές για χιονόστρωση στα υψηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα και την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθος.
Για δεύτερη συνεχή μέρα τα βουνά βορείως του Λεκανοπεδίου της Αττικής τυλίχθηκαν στα λευκά καθώς η τριήμερη κακοκαιρία φθάνει στο τελευταίο της στάδιο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω, για παν ενδεχόμενο.
Γενικά όμως δεν αναφέρονται προβλήματα στην κυκλοφορία.
Πολύ περισσότερες χιονοπτώσεις αναφέρονται σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδος αλλά και της Πελοποννήσου. Εικόνες πυκνής χιονόπτωσης και ευρείας χιονόστρωσης μεταδίδονται από τα Καλάβρυτα, τη Ζήρεια Κορινθίας, τον Παρνασσό και αρκετές άλλες περιοχές.
Δεν είναι 1 Δεκεμβρίου είναι 3 Μαΐου και τα πάντα είναι λευκά στην Πάρνηθα όπου το χιόνι ξεπερνάει τους 10 πόντους
— Forecast Weather Greece (@ForecastGreece) May 3, 2026
Βίντεο : Βίντεο Βέρα Αβραμίδου pic.twitter.com/5O3SwI9YL7
Στη Θεσσαλία, ορεινές περιοχές της Π.Ε. Λάρισας «ξύπνησαν» με χιονισμένες στέγες, ενώ στο Λιβάδι Ελασσόνας η θερμοκρασία έπεσε στους 0°C, θυμίζοντας βαθύ χειμώνα. Παρόμοια εικόνα και στην ορεινή Καλλιπεύκη του Ολύμπου.
Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και σε περιοχές των Σερρών και του Σέλι Ημαθίας, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε έως και τους -3,2°C, καταγράφοντας τη χαμηλότερη θερμοκρασία της ημέρας.
Ο παγετός που σημειώθηκε σε βόρεια ηπειρωτικά τμήματα επιβεβαιώνει το έντονο κύμα ψύχους που επηρεάζει τη χώρα.
Ιστορικό ρεκόρ ψύχους για την Πρωτομαγιά
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η φετινή Πρωτομαγιά χαρακτηρίστηκε ως η πιο ψυχρή των τελευταίων 136 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το οποίο διατηρεί καταγραφές από το 1890.

Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για την εποχή, το οποίο ωστόσο χάρισε εντυπωσιακές εικόνες από χιονισμένα τοπία μέσα στην άνοιξη, δημιουργώντας ένα σχεδόν «χειμωνιάτικο παράδοξο» λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού.
Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr
