Δεν έγιναν δεκτές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας οι δηλώσεις παράστασης για την υποστήριξη της κατηγορίας των Δικηγορικών Συλλόγων στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Επίσης, δεν έγινε δεκτή η δήλωση του σωματείου «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης». Αντιθέτως, δεκτή έγινε η δήλωση του Ελληνικού Δημοσίου και οι δηλώσεις που έγιναν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά τρεις από τους συνολικά 36 κατηγορούμενους.
Σημειώνεται πως η απόφαση για τους Δικηγορικούς Συλλόγους ήταν κατά πλειοψηφία με τη μειοψηφία της προέδρου. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πρότεινε να γίνουν δεκτές οι δηλώσεις των Δικηγορικών Συλλόγων μόνο για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και να απορριφθούν οι δηλώσεις του σωματείου «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης» και του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, πρότεινε να απορριφθούν όσες δηλώσεις έγιναν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους επί της εισαγγελικής πρότασης οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Η δίκη συνεχίζεται με την τοποθέτηση αρχικά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου για την παράσταση του Ελληνικού Δημοσίου. Τέλος, υπενθυμίζεται πως το Δημόσιο στρέφεται μόνο κατά των κατηγορούμενων τριών σταθμαρχών και του τότε προϊσταμένου του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος.
- Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο στο κέντρο – Χτυπούσε 33χρονο με γροθιές και ρόπαλο
- Αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας πείραξε κοριτσάκι 8 ετών σε πάρκο
- Στη ΓΑΔΑ διανυκτέρευσε ο Γιωτόπουλος – Η στιγμή που βγαίνει από τις φυλακές (VIDEO)
- Πέθανε ξαφνικά νοσηλεύτρια εν ώρα εργασίας – «Δέχτηκε πίεση, από δεκάδες Ρομά»
