Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνεργός του Β. Παλαιοκώστα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο συνεργός του Β. Παλαιοκώστα, Πολύκαρπος Γεωργιάδης

Συνελήφθη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης. Ο αντιεξουσιαστής, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 20 Αυγούστου του 2008 μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, συνελήφθη εκ νέου στις πέντε και μισή τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο την ώρα που ετοιμαζόταν να πετάξει με πτήση της Ryan Air για Βρυξέλλες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του αεροδρομίου είχαν πληροφορίες ότι ο αναρχικός θα πετούσε στο εξωτερικό και μόλις τον είδαν να εμφανίζεται με τη φίλη του τον έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τον συλλάβουν.

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις πέντε. Ο Γεωργιάδης μαζί με τη φίλη του, έκαναν ηλεκτρονικό τσεκ ιν και στη συνέχεια πέρασαν στην περιοχή του αεροδρομίου για επιβίβαση. Εκεί, αστυνομικοί της ασφάλειας του αεροδρομίου και της ΥΔΕΖΙ, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. 'Ήρεμος και χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση τους ακολούθησε στον ειδικό χώρο κράτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος υποστήριξε ότι θα πήγαινε σε σπίτια φίλων του στο Βέλγιο ενώ επαναλάμβανε ότι δεν είχε απαγόρευσή εξόδου από τη χώρα.

Πάνω του κουβαλούσε δύο βιβλία αναρχικού περιεχομένου και μια λίστα με βιβλία που όπως είπε του είχαν παραγγείλει φίλοι του. Μάλιστα βρέθηκε και το εισιτήριο επιστροφής που είχε βγάλει για τις 24 του μηνός. Ο Γεωργιάδης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας παραβίασης περιοριστικών όρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα: Ποια επαγγέλματα ευνοούν το μέλλον της... εγκεφαλικής μας υγείας
Έρευνα ρίχνει φως στον πιθανό προστατευτικό ρόλο των επαγγελμάτων που διεγείρουν το μυαλό έναντι του κινδύνου εμφάνισης άνοιας σε μετέπειτα στάδιο...
Έρευνα: Ποια επαγγέλματα ευνοούν το μέλλον της... εγκεφαλικής μας υγείας
Εκατοντάδες «ανοιχτές» θέσεις για επιστήμονες πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη
Το 8ο TechSaloniki που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής δίνει τη δυνατότητα απευθείας γνωριμίας υποψηφίων με εταιρείες
Εκατοντάδες «ανοιχτές» θέσεις για επιστήμονες πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη