Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο πιστολέρο του Μικρολίμανου

Στον εισαγγελέα ο Αλβανός που άνοιξε πυρ μέσα σε μαγαζί - Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες όσων έζησαν την επίθεση

Στην Εισαγγελία Πειραιά, χωρίς τη παρουσία δικηγόρου, και συνοδεία ανδρών της ασφάλειας, οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου με ένα Καλάσνικοφ, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 15 άτομα.

Εναντίον του 31χρονου Αλβανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία. Σύμφωνα με τον νόμο ο δράστης έχει το δικαίωμα να απολογηθεί χωρίς την παρουσία συνηγόρου σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Χθες, ο Μπάκο είχε οδηγηθεί στον ανακριτή, αλλά έλαβε προσθεσμία να απολογηθεί σήμερα, Παρασκευή. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στον ανακριτή.

Ωστόσο, νεαροί θαμώνες του καταστήματος στο Μικρολίμανο που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια και προσπάθησαν να περιγράψουν στους δημοσιογράφους τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Όπως ανέφεραν, ο δράστης ήταν μαζί με δύο άνδρες, οι οποίοι ήταν αρκετά εριστικοί με τους πελάτες, ενώ ο ίδιος όχι. Σημείωσαν ότι ο Αλβανός, ο οποίος συνομίλησε με δύο κοπέλες και δεν φαινόταν ότι ήταν μεθυσμένος, καθώς είχε σταθερή ομιλία, κάποια στιγμή βγήκε έξω από το κατάστημα και άρχισε να μιλάει στο κινητό τηλέφωνό του χωρίς να υπάρξει κανένα επεισόδιο. Μετά τον είδαν να γυρίζει και ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι κρατούσε το όπλο ήταν ο 39χρονος, σήμερα σοβαρά τραυματίας, ο οποίος μπήκε μπροστά στην είσοδο και του φώναξε: «Μεγάλε τι κάνεις;». Εκείνη τη στιγμή ο Αλβανός σήκωσε το όπλο του και τον πυροβόλησε εξ επαφής. Ψύχραιμος ο δράστης πυροβόλησε εκ νέου και εναντίον του ντι τζέι, από τον οποίο ζήτησε να κλείσει τη μουσική, ενώ φώναζε: «Θα σας σκοτώσω όλους για να με θυμάστε».

Όπως υποστήριξαν οι θαμώνες, ήταν πολύ ψύχραιμος και αποφασισμένος, πυροβολούσε με σταθερό χέρι, άλλαξε γεμιστήρα και εάν δεν έμπαινε μπροστά του ο 39χρονος, δεν έβαζαν ως εμπόδιο ένα ξύλινο πάσο και δεν του πετούσε ο ντι τζέι ένα γυάλινο τασάκι, σήμερα θα θρηνούσαμε θύματα.

Ο 31χρονος Αρμπέρ (ή Αλμπερτ) Μπάκο, αλβανός υπήκοος, συνελήφθη, την Τετάρτη, σε ισόγειο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, στα όρια με του Γουδή. Μαζί του συνελήφθη και 23χρονος ομοεθνής του, στο σπίτι του οποίου κρυβόταν. Εν τω μεταξύ, χθες, η αστυνομία ανακοίνωσε άλλες δύο συλλήψεις μελών της συμμορίας της οποίας μέλος ήταν ο Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για έναν Αλβανό που φέρεται ως εκτελεστής συμβολαίων θανάτου. Μαζί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας, ο οποίος φυγοδικούσε επί χρόνια, συνελήφθη και ένας ακόμη 23χρονος συνεργός του που τον έκρυβε. Αναζητούνται ακόμη επτά άτομα που συμμετείχαν με διάφορους περιφερειακούς ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει