Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρέθυμνο: Θησαυρός αρχαίων νομισμάτων σε σπίτι 59χρονου

5.799 νομίσματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, βρέθηκαν στο σπίτι 59χρονου στο Ρέθυμνο

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 5.799 νομίσματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, βρέθηκαν στο σπίτι 59χρονου στο Ρέθυμνο. Τα νομίσματα παρέλαβε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ ο 59χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η έρευνα στο σπίτι του 59χρονου πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και παρουσία αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 5.799 νομίσματα τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, πιστόλι με το γεμιστήρα του, δύο περίστροφα, 23 φυσίγγια και δύο μαχαίρια.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
Aνάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών σχεδίων και εταιρειών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων...
Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας