Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Οργανωμένες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων πραγματοποίησε χθες η αστυνομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Χαριλάου.

Κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

- σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και της Ο.Π.Κ.Ε., στην περιοχή του κέντρου πόλης, 38χρονη αλλοδαπή, 35χρονος ημεδαπός και 38χρονη ομογενής. Στην κατοχή των δύο πρώτων και σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.865 λαθραία τσιγάρα και 72 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, ενώ σε διαμέρισμα που διατηρούσε η τελευταία, ως αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.161 πακέτα αδασμολόγητα τσιγάρα.

- από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε λαϊκή αγορά στην περιοχή Χαριλάου και στο κέντρο της πόλης, 38χρονος ομογενής και τρεις 3 αλλοδαποί ηλικίας 39, 23 και 27 ετών, καθώς ο 38χρονος κατείχε και διέθετε προς πώληση 952 πακέτα τσιγάρα, η 39χρονη 223 πακέτα τσιγάρα και 6 συσκευασίες καπνού, ενώ ο 23χρονος με τον 27χρονο 30 πακέτα, τα οποία στο σύνολό τους, δεν έφεραν τη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Το ύψος των διαφυγόντων δασμών φόρων και τελών από τις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ιαπωνικό ένδυμα που συνδέει τον Φρέντι Μέρκιουρι και τους Τζεντάι
Mια συλλογή από κιμονό, τα οποία φορέθηκαν από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ψυχαγωγίας παρουσιάζεται στην πόλη Νταντί στη Σκωτία
Το ιαπωνικό ένδυμα που συνδέει τον Φρέντι Μέρκιουρι και τους Τζεντάι