Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο σκαμνί ο Ηλ. Κασιδιάρης για το χαστούκι στη Λ. Κανέλλη

Το επεισόδιο είχε γίνει κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη τον Ιούνιο του 201

Στο εδώλιο του Μονομελούς Δικαστηρίου κάθεται ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για το χαστούκι σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το επεισόδιο είχε γίνει κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη τον Ιούνιο του 2012. Αρχικά είχε επιτεθεί κατά της Ρένας Δούρου στην οποία πέταξε ένα ποτήρι με νερό, όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω. Όταν η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε έντονα εκείνος στράφηκε προς το μέρος της και τη χαστούκισε.

Μετά το περιστατικό διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ είχε ζητηθεί και η σύλληψη του κατηγορούμενου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στα δικαστήρια μετά τη λήξη του αυτοφώρου για να υποβάλει μήνυση σε βάρος της κ. Κανέλλη και της κ. Δούρου.

Την αθώωσή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Σύμφωνα με την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, πρέπει να απαλλαγεί από το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία εναντίον του. Όπως είπε στην πρότασή του ο εισαγγελέας, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορούσε να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειαζόταν έγκληση από την παθούσα εντός τριμήνου.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά τού κατηγορούμενου καθώς όπως είπε «ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα».

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ