Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξωθούσαν ανήλικους στη επαιτεία ασκώντας τους σωματική βία!

Συνελήφθησαν από την αστυνομία τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας

Αποτροπιασμό προκαλούν οι πράξεις τεσσάρων υπηκόων Ρουμανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν, προχθές (6-10-2015) το μεσημέρι στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων! Πρόκειται για μια 43χρονη και τρεις άνδρες ηλικίας 33,19 και 18 ετών,

Για την υπόθεση αυτή πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά την οποία συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω ο 18χρονος και ο 19χρονος να εξωθούν σε επαιτεία, σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς τροφίμων, τρεις ανήλικους ομοεθνείς τους, ηλικίας 10 ετών και δύο 13χρονους και μάλιστα να ασκούν σωματική βία σε ένα από τα θύματα!

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο 18χρονος και ο 19χρονος εξωθούσαν στην επαιτεία τους ανήλικους, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή τους οικονομική κατάσταση, εξαναγκάζοντας τους με την απειλή σωματική βίας και απειλές κατά τις ζωής τους, να επαιτούν σε χώρους στάθμευσης υπεραγορών τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Οι δράστες παρακολουθούσαν από κοντινή απόσταση τους ανήλικους τη στιγμή που επαιτούσαν και τους αφαιρούσαν άμεσα τα χρήματα που αποκόμιζαν από την επαιτεία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν η 43χρονη και ο 33χρονος, που είναι γονείς δύο εκ των θυμάτων, διότι γνώριζαν για τη δράση του 18χρονου και του 19χρονου και επιπλέον παραμέλησαν την εποπτεία των παιδιών τους.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 18χρονου και του 19χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

462 ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να αποτελείται από κέρματα,

9 κινητά τηλέφωνα και

Κοσμήματα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, όπου παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη