Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παράνομη επιχείρηση παραγωγής βιοπετρελαίου ξεσκέπασε η αστυνομία!

Έπειτα από τη σύλληψη 47χρονου που μετέφερε παράνομα μεγάλη ποσότητα λαδιού

Νέες πληροφορίες σχετικά με τη δράση 47χρονου ο οποίος συνελήφθη χθες, Πέμπτη, από την αστυνομία να μεταφέρει παράνομα μεγάλη ποσότητα λαδιού, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος που συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ), είχε στήσει παράνομη επιχείρηση μετατροπής βρώσιμου λαδιού σε βιοπετρέλαιο!

Αναλυτικά, από την περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε ότι ο 47χρονος, σε ειδικά διαμορφωμένο περιφραγμένο οικόπεδο ιδιοκτησίας του που βρίσκεται σε περιοχή της Πέλλας, επεξεργαζόταν χρησιμοποιημένα βρώσιμα έλαια και μέσω μηχανήματος παραγωγής βιοντίζελ που είχε εγκαταστήσει σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο, τα μετέτρεπε σε βιοπετρέλαιο, χωρίς να διαθέτει τις προβλεπόμενες άδειες.

Σε έρευνα του χώρου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Πέλλας και του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Πέλλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 57 δοχεία και 4 δεξαμενές που περιείχαν πάνω από 1.300 λίτρα κατάλοιπα ελαίων (τοξικά απόβλητα) 240 λίτρα μεθανόλης, 260 λίτρα βιοκαύσιμου, 1 κιλό καυστικής σόδας και μηχανολογικός εξοπλισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την λίμνη Κάρλα επισκέφθηκε ο Κασσελάκης - «Δεν πρόκειται να σας ξεχάσουμε»
Οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δελτίο Τύπου "η αγροτική οικονομία της περιοχής, η δημόσια υγεία αλλά και οι υποδομές παραμένουν...
Την λίμνη Κάρλα επισκέφθηκε ο Κασσελάκης - «Δεν πρόκειται να σας ξεχάσουμε»