Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μετέφεραν με αυτοκίνητο 52 κιλά χασίς!

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Ελλάδα

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά εξάρθρωσε η Αστυνομία προχωρώντας στην κατάσχεση 52 κιλών χασίς το μεσημέρι της Κυριακής, κοντά στο χωριό Βασιλόπουλο Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και μία 29χρονη Ρουμάνα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Με συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, μετά από επισταμένη έρευνα, έστησαν μπλόκο στο μικρό ορεινό χωριό της μεθορίου με την Αλβανία.

Οι αστυνομικοί χθες το μεσημέρι, ακινητοποίησαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας 42χρονος Έλληνας και κατά την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν έξι δέματα χασίς, βάρους 52 κιλών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, άλλα δύο αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Όπως διαπιστώθηκε, συνόδευαν το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και λειτουργούσαν ως προπομποί, δηλαδή έλεγχαν το δρομολόγιο για τυχόν παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της διαδρομής.

Εκτός από το χασίς, κατασχέθηκαν τα τρία αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα με 8 κάρτες SIM, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα: Ποια επαγγέλματα ευνοούν το μέλλον της... εγκεφαλικής μας υγείας
Έρευνα ρίχνει φως στον πιθανό προστατευτικό ρόλο των επαγγελμάτων που διεγείρουν το μυαλό έναντι του κινδύνου εμφάνισης άνοιας σε μετέπειτα στάδιο...
Έρευνα: Ποια επαγγέλματα ευνοούν το μέλλον της... εγκεφαλικής μας υγείας
Εκατοντάδες «ανοιχτές» θέσεις για επιστήμονες πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη
Το 8ο TechSaloniki που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής δίνει τη δυνατότητα απευθείας γνωριμίας υποψηφίων με εταιρείες
Εκατοντάδες «ανοιχτές» θέσεις για επιστήμονες πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη