Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αίσιο τέλος στο «θρίλερ»: Βρέθηκαν οι 6 αγνοούμενοι στην Πάρνηθα

Εντοπίστηκαν σώοι οι 2 πατέρες και τα 4 παιδιά τους που χάθηκαν στη χιονισμένη Πάρνηθα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 6 εκδρομέων που είχαν χαθεί στην Πάρνηθα.

Πριν από λίγη ώρα, οι πυροσβέστες που τους αναζητούσαν και επικοινωνούσαν μαζί τους, εντόπισαν τους δύο άνδρες και τα τέσσερα παιδιά στην περιοχή Σκίπιζα και τους οδήγησαν σώους στο δρόμο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το ιστορικό

Οι δύο άνδρες και τα 4 παιδιά βρίσκονταν μέσα στο σκοτάδι χαμένοι στα δάση της Πάρνηθας. Η θερμοκρασία έπεφτε κάτω από το μηδέν αλλά μέσω των κινητών που επικοινωνούσαν είπαν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι εκδρομείς αποφάσισαν να πάνε για πεζοπορία στο βουνό, όμως χάθηκαν καθώς επέστρεφαν ενώ έπεφτε ο ήλιος και η ορατότητα ήταν περιορισμένη.

Την ίδια στιγμή που το θρίλερ στην Πάρνηθα ήταν σε εξέλιξη, άνδρες της ΕΜΑΚ, χτένιζαν το βουνό προκειμένου να τους εντοπίσουν. Το πρόβλημα ήταν να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν, διότι κάθε λεπτό που περνούσε  στο χιονισμένο βουνό, ή θερμοκρασία έπεφτε όλο και πιο πολύ.

Η σύζυγος του ενός, επειδή αργούσαν να εμφανιστούν, επικοινώνησε με τον άνδρα της στο κινητό τηλέφωνο γύρω στις 6 το απόγευμα, ο οποίος την ενημέρωσε για τον αποπροσανατολισμό τους. Η γυναίκα ειδοποίησε την άμεση δράση και από τις 6.30 το απόγευμα έχει μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο επικοινωνεί με τους δύο άνδρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ