Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο με κυνηγετικό όπλο!

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας 76χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία

Τον σκύλο ενός 87χρονου κατηγορείται πως πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο ένας 76χρονος, το πρωί της Πέμπτης, σε χωριό του Έβρου.

Ο 76χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν το όπλο και ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου, που βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.

Η Αστυνομία ζητά από τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ