Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κύκλωμα είχε διακινήσει πάνω από 25 κιλά χασίς και 5 κιλά κοκαΐνης!

Συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα από την αστυνομία! Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε

Πολυμελές κύκλωμα που καλλιεργούσε και διακινούσε συστηματικά σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως σε Πελοπόννησο και Αττική, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Σε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Αττικής το πρωί της Δευτέρας, συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα, 27 Έλληνες ηλικίας από 22 έως 78 ετών και δύο Αλβανοί 31 και 49 ετών.

Οι 27 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν δυνάμει ισάριθμων ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής Καλαμάτας, ενώ δύο Έλληνες κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλα τέσσερα μέλη της, τρεις Έλληνες ηλικίας 43, 44 και 45 ετών κι έναν 34χρονο Αλβανό, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, Ναυπλίου και Μαλανδρίνου, για παρόμοια αδικήματα.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, τα μέλη του κυκλώματος καλλιεργούσαν χασίς και το διακινούσαν, όπως και κοκαΐνη, σε Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία και Αττική.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών-«αχυρανθρώπων». Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών σε σπίτια, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους κι αυτοκίνητα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,27 κιλά χασίς, 27 δενδρύλλια χασίς, κοκαΐνη βάρους 158 γραμμ., τρία ναρκωτικά χάπια, 6.240 ευρώ, πέντε ζυγαριές ακριβείας, τρία κυνηγετικά όπλα, 10 φυσίγγια, επτά σουγιάδες, σπρέι πιπεριού, 39 κροτίδες, τέσσερα αυτοκίνητα και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Και τους προηγούμενους μήνες, στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί άλλα 12 άτομα και είχαν κατασχεθεί πάνω από τέσσερα κιλά χασίς, πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης, δενδρύλλια χασίς και ποσό άνω των 13.000 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι συνολικά τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακινήσει πάνω από 25 κιλά χασίς και πάνω από πέντε κιλά κοκαΐνης, αποκομίζοντας περισσότερα από 700.000 ευρώ.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον ανακριτή Καλαμάτας.

Η Αστυνομία ερευνά τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην υπόθεση και ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ