Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιερέας έκλεβε εικόνες, ιερά λείψανα και εκκλησιαστικά είδη!

Συνελήφθη από στυνομικούς της Καβάλας και έχει τεθεί σε αργία!

Στη σύλληψη ενός ιερέα για κλοπές, υπεξαίρεση και παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας της Καβάλας!

Ο 34χρονος ιερέας υπηρετούσε στο ναό του συνοικισμού του Αγίου Χριστόφορου του Δήμου Παγγαίου. Ο ιερέας, που χειροτονήθηκε πριν λίγα χρόνια από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, Χρυσόστομο, και του δόθηκε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη, έχει ήδη τεθεί σε αργία από τον οικείο επίσκοπό της Ιεράς Μητρόπολης όπου υπηρετεί. Ο ίδιος ο επίσκοπος, μάλιστα, του είχε αφαιρέσει το οφίκιο, όταν ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορα ενοχοποιητικά σχόλια για τη δράση του.

Ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπές από δύο Ιερούς Ναούς και μία Ιερά Μονή, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 1997 – αρχές του 2016, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο 34χρονος είχε άμεση εμπλοκή. Το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από τους δύο Ναούς στο νομό Καβάλας και την Ιερά Μονή στο νομό Ιωαννίνων, συνολικά: 15 ξύλινες εικόνες Αγίων, αποτμήματα λειψάνων Αγίων, ένα Ιερό Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 34χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς επίσης ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μια ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του, ενώ το Ιερό Ευαγγέλιο, έξι ξύλινες εικόνες αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας
Πολύ σημαντικά ευρήματα, δίνουν στοιχεία για μία άγνωστη περίοδο της πόλης - Αρχαιολογική Συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας