Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κοπή Πίτας Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Στην ανάγκη αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης για την επιστροφή των καταθέσεων και των επενδυτών εστίασε ο πρόεδρός του

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησε χθες στη Θεσσαλονίκη, την καθιερωμένη Δεξίωση στο ξενοδοχείο The Met, στην οποία παραβρέθηκαν εκατοντάδες άτομα εκπροσωπώντας τη συντριπτική πλειοψηφία επιχειρηματικού, πολιτικού, διπλωματικού και δημοσιογραφικού κόσμου της Βορείου Ελλάδος. Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων: η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. κα. Rebecca A. Fong, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κα. Κυριακή Τεκτονίδου, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους µε ευχές για το νέο έτος, υγεία, κουράγιο και αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας χρονιάς. Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης για την επιστροφή των καταθέσεων και των επενδυτών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: "Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αποκατάσταση της εργασίας". Η ενότητα όπως ανέφερε και ο συνεκτικός λόγος του επιχειρηματικού κόσμου αποτελούν  τη μόνη διέξοδο που θα επιτρέψει την πειστική και πιεστική παρέμβαση ώστε η δημόσια διοίκηση να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων." Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και συναίνεση και να φράξουμε το δρόμο στα επικίνδυνα και ανεύθυνα σενάρια που άρχισαν να διακινούνται ξανά για την επιστροφή της δραχμής. Η Ελλάδα χρειάζεται δουλειές και Ανάπτυξη και σας καλώ όλους να σκεφτούμε και να εργαστούμε πέρα από ατομικά και συντεχνιακά συμφέροντα για το καλό της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας "δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του.

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος κ. Νικόλας Μπακατσέλος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο του Επιμελητηρίου. Τόνισε ότι αφού ένα τόσο μεγάλο πλήθος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, τότε προφανώς επιτελείται ένα σημαντικό έργο, το οποίο δήλωσε ότι θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τίμησε δύο σημαντικές προσωπικότητες που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Επιμελητηρίου και της τοπικής επιχειρηματικότητας οι οποίοι "έφυγαν" μέσα στο 2016: τους Λεωνίδα Κουϊδη και Αλέξανδρο Μπακατσέλο. Τις πλακέτες παρέλαβαν η Πολυτίμη Μπακατσέλου, σύζυγος του εκλιπόντος Αλέξανδρου Μπακατσέλου και ο Αντώνης Κουϊδης, γιος του εκλιπόντος Λεωνίδα Κουϊδη από τον Πρόεδρο, κ. Σίμο Αναστασόπουλο και τον Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, κ. Νικόλα Μπακατσέλο. Στην συνέχεια απονεμήθηκε εύφημος μνεία σε μέλη που συνέθεταν την προηγούμενη Επιτροπή Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα στους κκ. Νίκο Φιλίππου, Δημήτρη Συμεωνίδη, Κωνσταντίνο Χατζηγιαννάκη, Στράτο Μακιό και Ρήγα Τσελέπογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios-nosokomeio
Χαροπαλεύει διασωληνωμένος με πλαστό πιστοποιητικό για κορωνοϊό από Βουλγαρία
Αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία και τώρα χαροπαλεύει διασωληνωμένος επιχειρηματίας από τις Σέρρες
Χαροπαλεύει διασωληνωμένος με πλαστό πιστοποιητικό για κορωνοϊό από Βουλγαρία