Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

EBRD: 300 εκ. € για έργα ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τη χρηματοδότηση έργων ενέκρινε σήμερα η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Χρηματοδότηση ύψους έως 300 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα ενέκρινε σήμερα η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η χρηματοδότηση αφορά τόσο την κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά, βιομάζα, γεωθερμία), όσο και επενδύσεις σε δίκτυα μεταφοράς και διανομής που θα διευκολύνουν την απορρόφηση της «πράσινης» ενέργειας, ενώ θα βελτιώσουν παράλληλα την αποδοτικότητα του δικτύου και θα μειώσουν τις απώλειες.

Υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από την EBRD θα μειώσουν τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 500.000 τόνους, ενώ θα συμβάλουν στη μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, ένα από τα έργα που εξετάζεται να χρηματοδοτηθούν βάσει της απόφασης αυτής είναι ένα αιολικό πάρκο ισχύος 43 μεγαβάτ που αναπτύσσει η εταιρία Volterra, θυγατρική της J&P Avax.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο