Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Θεσσαλονίκη: Στο «σφυρί» κτίριο γνωστής αλυσίδας που έβαλε λουκέτο

Θεσσαλονίκη: Στο «σφυρί» κτίριο γνωστής αλυσίδας που έβαλε λουκέτο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Περίπου τριάμισι χρόνια μετά το κλείσιμο

Στο «σφυρί» βγαίνει το πρώην κτίριο της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων «Αγαπητός Γαστρονομία», στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου και βρίσκονταν η έδρα της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, το κτίριο εμβαδού 2.437 τετραγωνικών μέτρων, που διαθέτει υπόγειο, ισόγειο, έναν όροφο και πατάρι βγαίνει "στο σφυρί” με αρχική τιμή 1 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 4 Μαΐου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και θα επαναληφθεί σε περίπτωση που ο πλειστηριασμός αποβεί άγονος.

Παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι, έως σήμερα, η πλειονότητα αντίστοιχων γραφειακών κτιρίων που έχουν βγει στο σφυρί καταλήγει στα αζήτητα.

Το λουκέτο του 2013

Η πτώχευση, κατά το 2013, υπήρξε απότοκο της σταδιακής μείωσης των εσόδων, κατά 47%, από το 2008 οπότε ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 6,6 εκατ. ευρώ, μέγεθος που μειώθηκε σε 3,4 εκατ. ευρώ το 2011.

Οι συνολικές οφειλές της εταιρείας ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός του ακινήτου στην Πυλαία να αποτελέσει "σταγόνα στον ωκεανό”, εάν στεφθεί με επιτυχία.

Η Αγαπητός, ιδιαίτερα γνωστή για τα τρίγωνα Πανοράματος, αποτελούνταν από 11 καταστήματα, διέθετε περισσότερα από 500 είδη προϊόντων και ιδρύθηκε το 1944 από τον Αγαπητό Βαλογιώργη.

Πρέπει να τονιστεί πως η εταιρεία με τον τίτλο «Αγαπητός Γαστρονομία» είναι αυτή που έχει βάλει λουκέτο, ενώ η εταιρεία «Αγαπητός Άριστον» (σ.σ. στην Παύλου Μελά) συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πάσχα με κάψιμο του Ιούδα, «Μαζίδια» και «αυγομαχίες»

Θεσσαλονίκη: «Προτιμήστε τις τοπικές αγορές»