Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στα συλαλητήρια της Πρωτομαγιάς

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους - Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Η ΓΣΕΕ προκηρύσσει για την Πρωτομαγιά 24ωρη γενική απεργία και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα καλεί στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, η Ολομέλεια του Διοικητικού της Συμβουλίου της, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, αντιδρώντας στα νέα μέτρα.

Για την τροπολογία που μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη παεργία σε υποχρεωτική αργία η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι επιχειρείτα να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας.

«Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς υποστήριζαν ίσως , γιατί δεν… κυβερνούσαν».

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες.

«Εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Και συμπληρώνει: «Αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα».

Η ΑΔΕΔΥ οργανώνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ, με τη σειρά του, καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια
«Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια στον κόσμο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια
ΠΑΟΚ: Με Χάμαρμπι ή Άντερλεχτ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαρίου Χάμαρμπι – Άντερλεχτ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, εάν καταφέρει να περάσει την...
ΠΑΟΚ: Με Χάμαρμπι ή Άντερλεχτ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League