Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε ύφεση η ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μείωση 0,5% σημείωσε το ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ

Μείωση 0,5% σημείωσε το ΑΕΠ το α' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, ενώ σε τριμηνιαία σύγκριση (α' τρίμηνο 2017 προς δ' τρίμηνο 2016) το ΑΕΠ σημείωσε πτώση 0,1%.

Αυτό προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, ενώ τα προσωρινά στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 2 Ιουνίου. Αυτά θα βασίζονται στα επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε και τα οποία είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Μαρτίου ισοζυγίου πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Σημειώνεται ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο προβλέπει ανάπτυξη 1,8% το 2017 από 2,7% της εκτίμησης στον προϋπολογισμό και έναντι 2,1% με βάση τις εαρινές προβλέψεις τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ παρουσίασε μείωση 0,3% το α' τρίμηνο 2017 σε σχέση με το α' τρίμηνο 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί