Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Οικονομία

«Deal» με την Πειραιώς για γνωστή εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα

«Deal» με την Πειραιώς για γνωστή εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ρευστότητα μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας

Τη δυνατότητα οικονομικής ρευστότητας με ανταγωνιστικούς όρους και εγγυημένη την άμεση πληρωμή της παραγωγής τους έχουν οι περίπου 1500 παραγωγοί των περιοχών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Κιλκίς, που επωφελούνται από τη συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς και της βορειοελλαδικής εταιρείας "Βιοντήζελ Μον. EΠΕ", στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας τής τράπεζας.

΄Οπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της βορειοελλαδικής εταιρείας, Στέλιος Γουνιώτης, οι 1.500 παραγωγοί στις προαναφερόμενες περιοχές καλλιεργούν 55.000 στρέμματα εκτάσεων με ενεργειακά φυτά και συγκεκριμένα 20.000 στρέμματα με ελαιοκράμβη και 35.000 στρέμματα με ηλίανθο.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2006, ακολουθεί αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα, διαθέτει πιστοποιητικό αειφορίας, συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και αντικείμενό της αποτελεί η παραγωγή καυσίμων (βιοντίζελ) από ενεργειακά φυτά. Η εταιρεία έχει παραγωγική δυναμικότητα 24.000 χιλιόλιτρων/έτος και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εμβαδού 1500 τετραγωνικών στον Δρυμό Θεσσαλονίκης, με το κόστος της επένδυσης αυτής να υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πληρώνει 15 δολ. για κάθε κιλό που χάνουν οι υπάλληλοί του!

Το χρήμα… ανακουφίζει από τον πόνο!